Image

Randviken köper mer i Malmö

Transaktioner Förvärvar från Vault Investment-kollektiv för cirka 200 miljoner kronor.
Publicerad den 11 Oktober 2018

Randviken har förvärvat Del av Valhall 1, en blivande 3D-fastighet i Malmö med City Gross som hyresgäst på ett 12-årigt hyresavtal. I och med förvärvet har Randviken nu förvärvat fastigheter för cirka 400 miljoner kronor under tredje kvartalet.

Byggnaden är under uppförande och färdigställande beräknas till årsskiftet 2020/2021. Förutom cirka 6 000 kvm livsmedelsbutik uppförs cirka 200 kvm lokaler som idag är outhyrda samt ett garage med 250 p-platser.

Fastigheten ligger i Hyllie som är under stark utveckling och transaktionen, som vars volym uppgår till cirka 200 miljoner kronor, genomförs i bolagsform.

– Förvärvet innebär att vi stärker vår position i Malmö. Vi ser tydliga fördelar ur ett förvaltningsperspektiv att ha en större volym i regionen. Det långa hyresavtalet med en stark motpart i kombination med en nybyggd fastighet passar väl in i Randvikens strategi att bygga en väldifferentierad portfölj med en mix av långa hyresavtal samt fastigheter med utvecklingspotential, säger Gustaf Segerborg, transaktionsansvarig på Randviken Fastigheter.

Säljare är ett bolag som ägs av ett investerarkollektiv strukturerat av Vault Investment Partners, som förvärvade projektet i Hyllie under 2017. Förutom handel innehåller projektet i Hyllie cirka 430 bostäder samt garage.

Tillträde sker vid projektets färdigställande.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Akelius vd: Det är svårt att ge prognoser

Bolag Framtiden är mer osäker än vanligt och Akelius har intagit en försiktig inställning till nya investeringar för att upprätthålla ett stabilt finansiellt läge. Företagets vd Ralf Spann berättar för Fastighetssverige hur länge han tror den här osäkerheten håller i sig, hur transaktionsmarknaden ser ut och skillnaden mellan olika geografier.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY