Image
Annki Cedervall.
Annki Cedervall. Bild: Mikael Nordström/NPP

Ramböll förstärker inom arkitektur och kommersiell utveckling

Juridik Annki Cedervall blir ny affärsområdeschef med ansvar för arkitektur och kommersiell utveckling på Ramböll. Affärsområdet var tidigare ett bolag med namnet Ågren som köptes av Ramböll 2015.
Publicerad den 5 Oktober 2017

Annki Cedervalls roll blir att fokusera på den skandinaviska marknaden och integrera arbetssätten från de båda företagen.

Annki Cedervall har tidigare arbetat på Ågren och kommer nu till Ramböll efter sex år som projektledare på Ikea Retail Centres där hon varit med och utvecklat köpcentrum i Skandinavien.

– Jag lämnade en del av mitt hjärta när jag slutade för sex år sedan och det känns fantastiskt att komma tillbaka och vara med på förändringsresan. Ramböll är i en spännande fas och det är en stor sporre att vara med och bidra med affärsområdets framgångsrika och kreativa projekt, säger Annki Cedervall.

Ågren ligger bakom flertalet prisade köpcentrum, däribland Väla Centrum och Grand Samarkand och har stora erfarenheter av att skapa bra och lönsamma projekt där människor kan trivas och vill vara. Den tidigare chefen, Anders Röstlund, kommer att bli kvar på Ramböll som senior rådgivare inom projektutveckling.

– Fram till nu har Ågren och Ramböll mer eller mindre drivits som två parallella bolag. Med Annkis kompetens och erfarenheter kan vi nu integrera Ågren med Ramböll och tillsammans komma ännu närmare våra slutkunder i ett gemensamt erbjudande, säger Niklas Sörensen, vd för Ramböll Sverige.

Annki Cedervall har jobbat inom retail och har varit med att utveckla köpcentrum och handelsfastigheter i över 20 år. Hon har också jobbat med etableringsfrågor och projektutveckling i tidiga skeden.

– Erfarenheterna från både retail- och fastighetsägarsidan har gett Annki god insyn och förståelse för de förväntningar och möjligheter som finns hos båda sidor. Det, tillsammans med hennes ledaregenskaper och entusiasm, ger goda förutsättningar att öka samhällsnyttan i våra tjänster, säger Niklas Sörensen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige