Image
Prologis utveckla 6 250 kvadratmeter padelhall.
Prologis utveckla 6 250 kvadratmeter padelhall. Bild: Prologis

Prologis utvecklar stort padelcenter i Upplands Väsby

Uthyrning Prologis har tecknat avtal med Ultimate Padel för att utveckla ett av Sveriges största padelcenter i Upplands Väsby. 6 250 kvadratmeter omvandlas nu till ett toppmodernt center med 18 inomhusbanor och ytterligare 4-6 planerade utomhus. Ultimate Padel tänker även starta ungdoms- och tävlingsverksamhet i centret som ska anpassas för tävlingsspel ända upp till VM-nivå. Öppning av centret sker i oktober 2020.
Publicerad den 24 September 2020

Padel är en av Sveriges snabbast växande sporter med över 360 anläggningar och mer än 10 000 registrerade spelare. I lokalerna i Upplands Väsby växer nu en av Stockholms största och modernaste padelhallar fram. Över 6 000 kvadratmeter med ytor för kontor, omklädningsrum, bastu, lektionssalar och konferenslokaler. Den kommer också att ha LED-belysning som både ger ett utmärkt ljus och stora energibesparingar.
– Vi utvecklar hallen för en verkligt bra spelmiljö, med god insyn på banorna genom glasväggar utan metallister mot golvet. Det kommer att bli stora, fräscha väl tilltagna omklädningsrum "med spakänsla". Vi har också satsat på bra bullerisolering i hallen och får ju en extremt bra takhöjd på elva meter, säger Felix Johansson, medgrundare och kommunikationsansvarig på Ultimate Padel.

Men ambitionerna slutar inte där. Ultimate padel vill också nå nya grupper spelare i en sport som brukar kallas mellanchefernas. Närsamhället ska kunna få nytta av verksamheten.
– Vi kommer både att satsa på en organiserad barn- och ungdomsverksamhet och på att locka fler tjejer in i sporten. Vi vill också dra till oss stora internationella tävlingar med våra internationellt godkända banor, med både videokapacitet och bra publikplats, säger Felix Johansson.

Fastigheten förvärvades av Prologis 2018. Men när den tidigare hyresgästen avflyttade enligt plan till årsskiftet så ville Prologis bredda användningsområdet. En analys visade att lokalen hade potential att bli ett attraktivt padelcenter. Ultimate Padel fanns med bland intressenterna och deras nyskapande vision om hur de ville utveckla fastigheten avgjorde saken.
– Vi fastnade direkt för deras planer att skapa center som lyfte sporten till en helt ny nivå, säger Gunnar Gillholm, VP Country Manager på Prologis Nordics. Dels att de ville skapa en modern träningsanläggning, dels också deras tankar om hur padelcentret ska kunna bidra till närsamhället.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Prologis Norden på Branschguiden

Prologis, med huvudkontor i USA, är den ledande globala leverantören av logistikfastigheter. Företaget äger och förvaltar omkring 63,9 miljoner kvadratmeter moderna logistikfastigheter i 19 länder världen över. Prologis logistikparker ligger alltid i närheten av flygplatser, hamnar och/eller motorvägar för bästa transportmöjligheter.

I Sverige äger och förvaltar Prologis cirka 483,000 kvadratmeter. Prologis Norden har varit aktivt på den nordiska marknaden sedan 2002.

Läs mer om Prologis Norden på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige