Image

Projektgaranti leder projektering åt Higab

Bygg/Arkitektur Nu står det klart att Projektgaranti ska leda projekteringen av Higabs fastighet Skeppsbron 4 i Göteborg.
Publicerad den 25 Februari 2016
Fastigheten Skeppsbron 4. Bild: Hans Wretling
Fastigheten Skeppsbron 4.

Projektgarantis uppdrag är att ansvara för projekteringen och att vara BAS-P.

– Higab äger och utvecklar många av Göteborgs finaste fastigheter och det ska bli spännande att få jobba sida vid sida med dem, säger Stefan Frischer, som ansvarar för projektet från Projektgarantis sida.

Fastigheten byggdes 1914 och i dag finns här kontor och restaurangen Kinesiska Muren. Den cirka 3 000 kvadratmeter stora fastigheten är i behov av en generell upprustning och då det ska uppföras nya byggnader i anslutning till fastigheten krävs det att byggnaden stabiliseras med grundförstärkning.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Eastnines orubbliga tro på kontor – så ska de växa framöver

Bolag Efter höstens försäljning av innehavet i ryska bolaget MFG och med en ny affärsplan i ryggen står Eastnine redo att växa rejält framöver. För Fastighetssverige berättar vd:n Kestutis Sasnauskas om de ambitiösa tillväxtmålen, varför man har en sådan benhård tro på kontorssegmentet och vilken typ av transaktioner som bolaget tittar på framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige