Image

Profilfastighet i Falkenberg till salu

AFFÄRER Affärshuset Kronan i Falkenberg är till salu. Samtidigt vill fastighetsägaren, Kärnfastigheter, avyttra ytterligare tre fastigheter, i paket eller separat.
Publicerad den 14 Januari 2008

- Priset ligger runt 65 miljoner kronor för de fyra fastigheterna tillsammans, säger mäklaren Anders Carlson, till Hallands Nyheter, och berättar att det finns spekulanter.

Fastigheterna är dock till salu en och en, och kan således få olika köpare.
Hans Bengtsson äger Kärnfastigheter tillsammans med sin bror Lars, svägerskan Eva Bengtsson och Gunnar Svensson.

- Vi börjar bli lite överåriga, är hans förklaring till försäljningen i en kommentar till Hallands Nyheter.

Bröderna Bengtsson är även delägare i Holgerfastigheter (tillsammans med Lennart Andersson och Tommy Alfredsson), som äger många bostadshus i Falkenberg. Dessa är inte aktuella att sälja.

Bolaget har däremot sålt två obebyggda fastigheter, vilka man tidigare haft planer på att bebygga med bostadshus. Det gäller dels hörntomten i kvarteret Svärdet, som i höstas såldes till ett bolag ägt av Göran Nergården, dels en tomt belägen mellan Sandgatan och järnvägen, norr om Ica Kvantum. Den ägs numera av Ekängen-gruppen, som sökt bygglov för ett affärshus med två stora butikslokaler i bottenplanet.

Genom försäljningarna har Holgerfastigheter gjort sig av med all sin byggbara mark. I fortsättningen kommer bolaget, som stod bakom merparten utav bostadsbyggandet i Falkenberg under 1990-talet, enbart att förvalta de fastigheter man redan äger.
- Det finns många andra som vill bygga i dag, säger Hans Bengtsson.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige