Image

Profi storköper i Stockholm

Transaktioner Profi köper över 120 000 kvadratmeter i Tumba och i Kista, av Starwood-ägda Sveareal.
Publicerad den 8 November 2016
Thomas Sipos Bild: Profi Fastigheter
Thomas Sipos

Profi köper Alfa Laval-fastigheten i Tumba och Nordic Forum i Kista.

I Tumba köper Profi Alfa Laval-fastigheten (Tumba 7:150), omfattande 80 000 kvadratmeter lokalytor för bland annat kontor, utbildning och industri samt 23 hektar mark där Starwood Capital Group och Scius har initierat planer för bostadsutveckling.

Tillträde sker den 15 november. Största hyresgäst är Alfa Laval som bedriver verksamhet på fastigheten sedan 1960-talet.

Förvärvet genomförs i samarbete med Renger Investment Management (RIM), som också investerar i projektet. Samarbetet innebär vidare att Profi Fastigheter tillsammans med RIM kommer att driva och ansvara för det strategiska förvaltnings- och utvecklingsarbetet på fastigheten.

Profi Fastigheter ser goda möjligheter att tillsammans med Botkyrka kommun driva en stadsdelsutveckling av området som innefattas i kommunens översiktsplan som tät stadsbygd.

Thomas Sipos, vd Profi Fastigheter:
- Det här är ett jättespännande förvärv. Vi ser många möjligheter att utveckla fastigheten för befintliga verksamheter och parallellt driva det långsiktiga utvecklingsarbetet i linje med översiktsplanen för Tumba och med kommunens samhällsbyggnadsstrategi. Förvärvet är ytterligare ett led i att förstärka vår närvaro i södra Stockholm, där vi det senaste året gjort flera större förvärv om totalt 100 000 kvadratmeter.

David Renger, vd för Renger Investment Management:
-Denna investering ligger i linje med RIM:s ambitioner om att driva aktiv förvaltning och fastighetsutveckling tillsammans med kapitalstarka och välrenommerade fastighetsinvesterare. RIM ser mycket fram emot samarbetet med Profi samt att bedriva förvaltning och utvecklingsarbete av stadsbyggnadskaraktär på fastigheten.

I Kista köper Profi tomträtten till Borgarfjord 2, även känd som Nordic Forum, omfattande 44 000 kvadratmeter lokalytor för kontor samt cirka 1 000 p-platser i garage.

Nordic Forum har ett utmärkt kommunikationsläge med gångavstånd från såväl Kista T-banestation som Helenelunds pendeltågsstation. Den stora mängden p-platser bidrar ytterligare till den höga tillgänglighetsnivån. Uthyrningsgraden uppgår till 50 procent.

Profi Fastigheter ser stor utvecklingspotential i området då Kista är definierat som en tyngdpunkt i Stockholms stads översiktsplan. Omdaningen och utvecklingen av Kista mot en levande blandstad samt utbyggnaden av tvärbanan till Helenelund stärker fastighetens strategiska läge ytterligare.

Thomas Sipos, vd för Profi Fastigheter:
- Förvärvet av Nordic Forum är bolagets första i Kista och vi ser stora möjligheter att driva aktiv förvaltning parallellt som det finns fantastiska utvecklingsmöjligheter. Omdaningen av Kista till en levande stad och den infrastrukturella utvecklingen som pågår passar en uthållig ägare som Profi.

Cushman & Wakefield har varit rådgivare till säljaren.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Cushman & Wakefield på Branschguiden

Cushman & Wakefield är ett ledande globalt fastighetsrådgivningsföretag som genom att omsätta idéer i handling, levererar betydande värde till fastighetsägare, investerare och hyresgäster. Cushman & Wakefield är bland de största fastighetstjänsteföretagen med 51 000 anställda på cirka 400 kontor i 70 länder. Under 2018 hade företaget en omsättning på 8,2 miljarder USD och ett tjänsteutbud som omfattar property-, facilities- och project management, uthyrning, capital markets, värdering och andra tjänster. För mer information, besök www.cushmanwakefield.om eller följ @Cus...

Läs mer om Cushman & Wakefield på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Därför får Odd Molly ett "nygammalt" bolagsnamn

Bolag Vid en extra bolagsstämma den 22 oktober blev det klart att fastighetsbolaget Odd Molly International ska byta namn till Logistea – ett bekant namn i fastighetskretsar som varit "ledigt" sedan den 29 september då före detta Logistea bytte namn till Athanase Innovation AB. För Fastighetssverige berättar Logisteas styrelseordförande Patrik Tillman om tankarna bakom namnbytet och den fortsatta vägen framåt för bolaget som nu är ett helt renodlat fastighetsbolag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY