Image
Fastigheten Mölndal Gaslyktan 4 i Åbro industriområde.
Fastigheten Mölndal Gaslyktan 4 i Åbro industriområde. Bild: Kommersiella Fastigheter

Procedo köper fastighet i Åbro industriområde

Transaktioner Kommersiella Fastigheter var säljarens rådgivare vid försäljningen av fastigheten Mölndal Gaslyktan 4 i Åbro industriområde i Mölndal. Köpare är Procedo.
Publicerad den 4 April 2024

Kommersiella Fastigheter har agerat säljarens rådgivare i transaktionen. Köpare är Procedo, som gör förvärvet via dotterbolaget Asservo Fastigheter AB i deras satsning på industrifastigheter runtom Stockholm och Göteborg. Procedo är ett svenskt familjeföretag som i dagsläget äger fastigheter i Tyskland och Sverige. Bolaget är för närvarande inne i en expansionsfas och söker aktivt förvärv för att växa sin portfölj.
– Vi är mycket nöjda med att få förvärva denna fina fastighet i Åbro, ett område som vi gärna vill fortsätta växa inom närmsta åren, säger Gustav Hertzberg, Procedo.

Fastigheten Gaslyktan 4 har ett strategiskt bra läge invid Söderleden och E6/E20 i Åbro industriområde. Total LOA är cirka 1 585 kvadratmeter varav cirka 330 kvadratmeter kontor samt cirka 1 255 kvadratmeter lager. Markarealen uppgår till 5 031 kvadratmeter. Fastigheten är fullt uthyrd och HJM Tak & Plåt/Ahlsell är den största hyresgästen.

Köparen tillträdde fastigheten 27 mars.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige