Image
Motala Rådhus.
Motala Rådhus. Bild: Point Properties

Point Properties förädlar Motala Rådhus

Bolag Fastators rikstäckande projekt Point Properties har genomfört en avsiktsförklaring med Motala Kommun där Point förädlar Motala Rådhus till ett utbildningscentrum om 2 500 kvadratmeter med utbildning på universitetsnivå för drygt 300 elever.
Publicerad den 2 Maj 2022

– Avtalet är mycket glädjande och visar tydligt styrkan i Points rikstäckande koncept om att återskapa levande och attraktiva stadskärnor. Att skapa ett stort utbildningscentrum vid Stora Torget är ett stort steg för utvecklingen av centrala Motala, där vi dessutom tar tillvara de stora möjligheterna som en kulturbyggnad från slutet av 1800-talet faktiskt ger, säger Magnus Åkesson, vd för Point Properties.

– Den anrika fastigheten har även en grön byggrätt vilket ytterligare ger goda möjlighet för vidareutveckling. Med de totalt tre fastigheter som Point äger idag runt Stora Torget och de utvecklingsprojekt vi har kring gröna bostäder, handel, service och utbildning beräknar vi att besöksantalet till Motalas stadskärna kommer att öka med 700 000 nya besök per år, säger Magnus Åkesson.

Point Properties är ett rikstäckande projekt med ett koncept för stadsutveckling, där första steget är förvärv av centralt belägna domusgallerior som utvecklas med gröna bostäder på taken. Idag äger Point 19 fastigheter i totalt 13 kommuner. I samtliga städer där konceptet lanserats har mottagandet varit översvallande från såväl invånare som kommunföreträdare. Och Motala är närmast ett typexempel på hur gott samarbetet med kommunerna är kring en gemensam fråga – att återskapa livskraftiga nav för hela orter.

– Points projekt skapar ringar på vattnet. Det som börjar med gröna bostäder och fler människor centralt på orterna, fortsätter snabbt med fler ringar där förutsättningarna för en innovativ och stabil stadsutveckling hela tiden ökar. Points koncept för orternas centrala delar innebär helt enkelt att människor med olika behov och syften faktiskt har en mängd olika anledningar att besöka stadskärnorna. Precis det som behövs för att åter fylla stadskärnorna med liv och rörelse, säger Knut Pousette, vd för Fastator.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Fastator på Branschguiden

Som det enda fastighetsnischade investmentbolaget på aktiemarknaden ger Fastator investerare och sparare en unik tillgång till fastighetssektorn som investeringsobjekt. Vårt spektrum av fastighetsrelaterade verksamheter skapar en bred portfölj, där investerare får möjligheten att exponeras mot flera olika delsegment på fastighetsmarknaden och samtidigt ta del av värdeutvecklingen i sektorn som helhet.
Fastators affärsidé är att bygga värde genom att starta och initialt driva bolag inom fastighetsrelaterade segment där vi ser goda tillväxtmöjligheter. Vi tar ett aktivt ägarska...

Läs mer om Fastator på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

"Tillsvidare jobbar vi med nyckeltalen"

Bolag Det är ett hårt jobbande Trianon som arbetat för att förbättra kostnadskontrollen, öka hyresintäkterna och sänka nettoskulden. Nyckeltalen har stått i fokus och kommer göra så även framöver – iallafall till hösten. Bolaget gör vad de säger att de ska göra konstaterar vd Olof Andersson.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige