Image

Platzer hyr ut 3 500 kvadratmeter i Göteborg

Uthyrning Platzer har tecknat två nya hyresavtal med Mikael Elias teoretiska gymnasium på 2 300 kvadratmeter och CSN (Centrala studiestödsnämnden) på 1 200 kvadratmeter i fastigheten Nordstaden 14:1, \"gamla Tingsrätten\", på Postgatan 5 och 13 i centrala Göteborg.
Publicerad den 11 Februari 2011

Avtalen är tecknade på sex år och gäller med tillträde vid halvårsskiftet.

- Lokalerna blir optimala för utbildning: ljusa, rymliga och helt nyrenoverade. Den nya skolans nya läge kan inte vara bättre: granne med Kronhusparken, närheten till Brunnsparken och bara en kort promenad till Centralstationen och Nils Ericsonterminalen, säger Emil Mattsson, rektor vid Mikael Elias teoretiska gymnasium.

- Vi ser fram emot att flytta in i nya fräscha lokaler vilka är mer anpassade efter vår verksamhet. I samband med att vi stängde vår expedition i december 2010 fick vi mycket oanvänd yta. Det skall bli roligt att arbeta i ett ”utbildningens” hus, säger Charlotta Östlund, kontorschef vid CSN i Göteborg.

- När Domstolsverket lämnade fastigheten för snart ett år sedan fick vi 10 000 kvm lediga ytor att hyra ut. Vi har jobbat hårt med att hitta nya hyresgäster till de lediga lokalerna och är glada att det gått så bra. Det finns ett stort intresse för huset och vi ser nu stora möjligheter att lokalerna kommer att vara fullt uthyrda innan årets slut, säger P-G Persson, vd för Platzer Fastigheter.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige