Image

Planprocesserna skulle förenklas – lagen slog fel

Bostäder Det finns påträngande krav på kommunernas handläggningstid när det gäller detaljplanearbetet – inte minst från byggsidan, som ofta menar att det går för långsamt. Men den nya lagen från 2015 som skulle göra processerna snabbare har lett till motsatsen. Det visar Sveriges Kommuner och Regioners kommunenkät om detaljplanearbetet för bostäder.
Publicerad den 11 Juni 2024

Senast från Fastighetssverige Plus

Insatsteam ska lösa bostadsbyggandet i nyindustrialiseringsorter

Bostäder Fyra bostadsministrar, 3,5 år som samordnare och varav ett år som utredare – nu kommer förslagen från den statliga utredaren för hur bostadsbyggandet ska öka. Rapport från ett skeende är namnet som utredare Peter Larsson gett utredningen om hur samhällsbyggandet i Norrbottens och Västerbottens län ska öka och strukturella hinder minska. Tre förslag är redan under beredning och nu kommer fler förslag på hur aktörerna ska samordnas för att säkra befolkningsförsörjningen ska gå i rätt takt för den gröna industrins framfart.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige