Image
Byggnaden Kaleido 1 i fastigheten Stadsvapnet.
Byggnaden Kaleido 1 i fastigheten Stadsvapnet. Bild: Helene Markström

Piteå Näringsfastigheter blir ensam ägare till fastigheten Stadsvapnet

Bolag Under måndagen beslutade kommunstyrelsen att stödja förslaget att Piteå näringsfastigheter (PNF) köper de 49 procent av fastigheten som idag ägs av bolaget Norra Ringen.
Publicerad den 5 Mars 2024

Förvärvet av andelarna sker genom att Piteå Näringsfastigheter AB förvärvar majoriteten av Norra Ringens andelar samt att Piteå Näringsfastigheter AB:s helägda dotterbolag Nevatko AB, förvärvar en mindre andel.

Idag ägs fastigheten Stadsvapnet till 51 procent av det kommunala bolaget Piteå Näringsfastigheter och 49 procent av Wallstensföretagens dotterbolag Norra Ringen, via det gemensamma kommanditbolaget KB Stadsvapnet. Samverkan har fungerat väl genom åren och i fastigheten finns idag en stor variation av verksamheter, bland annat Kaleido, Bishops arms och Åhléns.

– Vi har en bra dialog med Norra Ringen AB och dess ägare Wallsténföretagen. Vi hoppas kunna slutföra köpet under våren och vår intention är att köpet ska ge oss vidare förutsättningar att arbeta med strategiska investeringar och mål, säger Björn Lundberg, vd PNF.

– Affären ger oss större möjligheter att agera efter vad som är bäst för Piteå och näringslivet i stort. Vi ska inte vara rädda för att avyttra, förvärva eller bygga näringsfastigheter. På så sätt blir vi en möjliggörare för näringslivet i Piteå, säger Patric Lundström, kommunstyrelsens ordförande och vd PNF.

Affären mellan köpare och säljare är ännu inte klar men köpeskillingen handlar om cirka 8,2 miljoner kronor. Slutgiltigt politiskt beslut tas i kommunfullmäktige 18 mars.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige