Image

Pitcher's öppnar i Skärholmen centrum

Uthyrning Grosvenor Europe har tecknat avtal med den snabbt växande gastropubkedjan Pitcher's om etablering av kedjans nya flaggskeppsrestaurang i Skärholmen Centrum. Restaurangen som öppnas i december i år blir kedjans hittills största och erbjuder ett omfattande upplevelseerbjudande på totalt 2 600 kvadratmeter.
Publicerad den 22 Mars 2018
Annons
Image
Pitcher's öppnar i Skärholmen centrum. Bild: Grosvenor Europe
Pitcher's öppnar i Skärholmen centrum.

Avtalet med Pitcher's ses som ett viktigt led i Grosvenors förnyelse av Skärholmen Centrum. Grosvenor bedriver ett omfattande förändrings- och förnyelsearbete av Skärholmen Centrum sedan det 2015 förvärvades via en av fastighetsbolagets fonder. Målsättningen är bland annat att stärka restaurang- och upplevelseutbudet och skapa ett restaurangstråk ut mot Skärholmstorget.

– Pitcher's kommer att fungera som ett flaggskepp för denna satsning och tack vare gastropubens omfattande restaurang- och upplevelsecentrum kan vi erbjuda besökare i alla åldrar aktiviteter för såväl dag- som kvällstid, säger Carl Strufve, Director Nordics.

Enligt planerna ska restaurangutbudet i Skärholmen Centrum öka från fem till tio procent och uppta en total yta på 4 500 kvadratmeter. Etableringen av Pitcher's som närmast är ett nöjescenter är en viktig del av dessa planer.

Restaurangen omfattar två plan och erbjuder, förutom mat och dryck, ett omfattande aktivitetsutbud via Pitcher's koncept Game World. Det betyder bland annat bowlingbanor, en spelhall och ett aktivitetsområde för tre- och femkamper. Totalt rör det sig om en yta på 2 600 kvadratmeter, varav 550 kvadratmeter på gatuplanet.

– Vi väljer att etablera oss i Skärholmen Centrum för det fantastiska geografiska läget i kombination med den ambitiösa satsning som görs på att förnya centrumet. Grosvenor har en långsiktig strategi för området och vi ser fram emot att bidra i den resan, säger Kenny Svedenlund, vd för Pitcher's.

Visionen bakom utvecklingsarbetet i Skärholmen Centrum är att återskapa den ursprungliga stadskänslan och att erbjuda en dynamisk mötesplats. Den är influerad av Grosvenors Living Cities-filosofi med målsättningen att långsiktigt bidra till social och kommersiell utveckling i de områden där bolaget är aktivt.

Utöver Pitcher's har Grosvenor även tecknat nya avtal i Skärholmen Centrum med restaurangaktörerna Mr Espresso (25 kvadratmeter) och det nordafrikanska matkonceptet Al Omdah (258 kvadratmeter).

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så stora är skillnaderna i yielder mellan Sverige och Danmark

Bolag Croisette håller ångan uppe i Danmark och förmedlar en ny affär där en utländsk investerare tar sig in på den danska marknaden. Martin Spangdahl-Fafara, Managing Director på Croisette Danmark, berättar för Fastighetssverige om affären, hur yielderna Danmark skiljer sig från Sverige, det utländska intresset på den danska marknaden och hur han tror att Croisette kan göra skillnad på den danska marknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige