Fastighetskvinnan är ett heldagsseminarium med fokus på den svenska fastighetsbranschen – men det handlar också om inspiration, ledarskap och karriärfrågor. Konceptet: 100 procent kvinnor på scen när det pratas business – även män på scen när det handlar om jämställdhet och mångfald.
Du anmäler dig till seminariet här.
När det handlar om inspiration och ledarskap är det få svenskar som kan mäta sig med fotbollsprofilen Pia Sundhage. Hon har flera gånger under sin karriär prisats för sin vinnande ledarstil och sin förmåga att få med sig laget och teamet till kring laget.
- För min del börjar jag med att bygga ledarteamet, ledningsgruppen. Den ska bestå av specialister som är olika mig, dynamiken är oerhört viktig. Sedan är det viktigt att det är jag som pekar ut riktningen och att vi jobbar i samma riktning, säger Pia Sundhage.
Hon pekar på vikten av att känna till sina egna svaga sidor för att kunna bygga ledningen med folk som kompletterar på ett bra sätt.
Vilka är dina svaga sidor?
- Jag kan fotboll. Jag kan prata hur mycket som helst med spelarna om fotboll. Men när det gäller andra saker, sociala frågor, att lägga armen om spelaren och lyssna på annat än fotboll – det är jag inte så bra på.
Pia Sundhage var en av världens bästa spelare på 1980-talet (fyra SM-guld, VM-brons, EM-guld osv) och som ledare har hon nått makalösa framgångar med två OS-guld för USA och ett OS-silver med Sverige.
Efter EM i somras (då Sverige åkte ut i kvartsfinalen mot Holland, som sedan tog guldet) lämnade Pia Sundhage posten som förbundskapten för det svenska landslaget. Vad hon ska göra framöver är inte klart.
Kan du tänka dig att lämna fotbollen och kanske ta en roll i näringslivet?
- Jag tycker att ledarskap är oerhört intressant och det är väldigt stimulerande att diskutera ledarskap i olika sammanhang, men… Den amerikanska spelaren Kristin Lilly sa en gång till mig: ”Your passion for soccer is contagious”. Jag vet inte vilken min nästa utmaning blir, men den ska innehålla två mål, en gräsmatta och elva individer som ska bli ett lag.
Bland de övriga talarna på Fastighetskvinnan återfinns bland andra tidningsdrottningen Amelia Adamo, moderatledaren Anna Kinberg Batra, entreprenören Hidayet Tercan och fastighetsprofilerna Biljana Pehrsson, Kerstin Lindberg Göransson, Annica Ånäs, Max Barclay, Anette Frumerie, Eva Landén, Jeanette Saveros, Terje Johansson och Karolin Forsling.
Se programmet här.
Var: Grand Hotel, Stockholm (Vinterträdgården)
När: Torsdag 5 september 9.00–16.00, registrering och frukostmingel från 8.15 och branschmingel efter seminariets slut
Pris: 5995 kronor exkl. moms
Du anmäler dig till seminariet här.
Ambitionen är att Fastighetskvinnan ska vara det mest inspirerande fastighetsseminariet i Sverige, där framgångsrika förebilder lyfts fram i rätt sammanhang, vilket i förlängningen leder till en bredare och mer jämställd fastighetsbransch – ett affärsseminarium som gör skillnad!
Förutom klassiska business-punkter behandlar seminariet också mångfaldsfrågor i det svenska näringslivet, med fokus på fastighetsbranschen.
Fastighetskvinnan är inte ett event som bara riktar sig till kvinnor. Det riktar sig till alla som vill nätverka, bli inspirerade och uppdaterade om trenderna på fastighetsmarknaden. Alltså även män.
Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet? Kontakta:
Eddie Ekberg
0736 - 57 43 16
eddie.ekberg@fastighetssverige.se
Anthon Näsström
0720-707824
anthon.nasstrom@nordicpropertynews.com
Arrangörer:
Partners:
Se film från ett tidigare event här:
Kommentera
När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.