Image

Peter Ljung lämnar NAI Svefa

KARRIÄR Vid dagens styrelsemöte i NAI Svefa meddelade Peter Ljung att han avser att lämna sin befattning som vd och koncernchef för NAI Svefa efter mer än 13 år i bolaget, varav tio år på posten som vd.
Publicerad den 13 December 2007

Peter Ljung har funnits med på hela den framgångsrika resa som företaget har gjort från att ha varit en del av Lantmäteriverket, till bolagisering i statlig ägo 1995 och från 1997 ett medarbetarägt bolag. Sedan 2001 har Svefa-koncernen ökat sin omsättning med cirka 200 procent och närmar sig nu nästa mål om 200 miljoner i omsättning år 2010.

- Det har varit ett svårt beslut att ta, men jag känner att det är dags att gå vidare och söka nya utmaningar. Åren på NAI Svefa har varit oerhört spännande, utmanande och roliga, men jag har många yrkesverksamma år kvar och känner en stor nyfikenhet på framtiden, säger Peter Ljung.

Peter har spelat en mycket central och viktig roll i Svefas snabba och framgångsrika
utveckling, säger styrelseordförande Per Granath. Vi beklagar Peters avgång, men tycker att han valt en lämplig tidpunkt, då NAI Svefa koncernen står stark. Till konsten att leda företag hör även att kunna föra över stafettpinnen i rätt tid och på ett bra sätt. Det gör Peter nu och vi vill önska honom lycka till i hans fortsatta karriär.

Peter Ljung kommer att arbeta kvar i nuvarande position tills dess att en efterträdare utsetts, dock längst till sommaren 2008. En extern rekryteringsprocess kommer att påbörjas omedelbart.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige