Image
Göran Linder, chef affärsområde Projektutveckling på Peab.
Göran Linder, chef affärsområde Projektutveckling på Peab. Bild: Mattias Bardá

Peab bygger och säljer logistikanläggning till Annehem

Bygg/Arkitektur Peab har idag tecknat avtal om försäljning av en logistikanläggning i Almnäs i Södertälje som Peab avser att uppföra. Köpare är Annehem Fastigheter och det underliggande fastighetsvärdet uppgår till 96,5 miljoner svenska kronor.
Publicerad den 18 Maj 2021

Fastigheten Almnäs 5:28 har en markareal om 19 000 kvadratmeter, varav 14 000 kvadratmeter nyttjas till en förhyrning med Postnord på ett tioårigt hyresavtal och 5 100 kvadratmeter är oexploaterad råmark med en byggrätt på drygt 2 000 kvadratmeter.

Peab kommer att bygga logistikanläggningen och avyttring av den färdigställda fastigheten planeras till det andra kvartalet 2022.
– Vi ser en god efterfrågan på effektiva lager- och logistikfastigheter i attraktiva lägen och är därför glada över att kunna utveckla detta logistikprojekt. Almnäs har stor potential och kan erbjuda många och goda transportmöjligheter, vilket gör det till ett viktigt logistiknav i det svenska näringslivet, säger Göran Linder, chef affärsområde Projektutveckling.

– Vi är glada att genom detta förvärv ytterligare bredda vår fastighetsportfölj med en logistikfastighet i ett bra läge. Att det är en modern och miljöklassad fastighet med en stark hyresgäst i PostNord gör att den passar väl in i Annehems bestånd", säger Jörgen Lundgren, vd Annehem Fastigheter.

Fastigheten ska miljöklassas enligt Miljöbyggnad Silver.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige