Image
BRF Ordboken.
BRF Ordboken. Bild: Peab

Peab bygger lägenheter och lokaler i Visby

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga 60 lägenheter och två butikslokaler i södra Visby på Gotland. Beställare är Brf Ordboken och kontraktssumman uppgår till 106 miljoner svenska kronor.
Publicerad den 7 Januari 2021
Louise Strömbeck. Bild: Peab
Louise Strömbeck.

Brf Ordboken är ett nytt bostadsområde som består av tre separata byggnader där alla lägenheter har stora balkonger och terrasser. Fasaderna kommer att vara putsade med trapphusväggar i betong. I en av huskropparna kommer det att byggas två butikslokaler på bottenvåningen. Boendemiljön kommer att vara modern och området kommer att ha en innergård med gröna oaser samt en pool för föreningens medlemmar.
– Det känns väldigt bra att få vara en del av samhällsbyggandet av den gamla Signalen i södra Visby. Att bygga ett nytt modernt bostadskvarter som snart kommer att sjuda av liv och rörelse känns stort, säger Louise Strömbeck, regionchef på Peab.

Uppdraget är en totalentreprenad med byggstart i januari 2021 och inflyttning är beräknad till slutet av 2022.

Projektet orderanmäldes i det fjärde kvartalet 2020.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige