Image

Östersundshems skrapa: Fagerskrapan

Bygg/Arkitektur Efter en omfattande namntävling står det nu klart att Östersundshem höghus, som står färdigt för inflyttning i slutet av 2014, kommer att heta Fagerskrapan.
Publicerad den 31 Oktober 2013
Fagerskrapan. Bild: Östersundshem
Fagerskrapan.

– Vi fick in 178 namnförslag från hyresgäster och andra Östersundsbor. Det är uppenbart att landmärket på Valhall engagerar många, säger styrelseordförande Tord Andnor.

En namntävling har rullat under sommaren och under hösten har först medarbetare på Östersundshem fått rösta på de inkomna namnförslagen, sedan har Östersundshems styrelse valt mellan de sex namn som fått flest röster: Gladsheim, Odenskrapan, Glitne, Breidablick, Fagerskrapan och Atlas.

Vid det senaste styrelsesammanträdet stod det till slut klart att det segrande namnet är Fagerskrapan, ett förslag som Ann Christine Dahlman ligger bakom. Hon vinner nu en middag för fyra på restaurang Arctura.

– Vi tror att Fagerskrapan är ett namn som Östersundsborna snabbt vänjer sig vid och börjar använda. Det är dessutom inga problem att förstå namnets betydelse. Skrapa står för ett högt hus och Fager bygger både på att det är en vacker byggnad och att den ligger vid Fagerbacken, förklarar Tord Andnor.

När höghuset är klart för inflyttning i slutet av 2014 kommer det att vara 16 våningar högt och inhysa 56 moderna lägenheter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige