Image
Oscar Engelbert, vd för Oscar Properties.
Oscar Engelbert, vd för Oscar Properties. Bild: Oscar Properties

Oscar skapar nytt stamaktieslag för utbyte

Bolag Oscar Properties erbjuder alla preferensaktieägare och obligationsinnehavare att konvertera sina innehav till ett nytt aktieslag, stamaktier av serie B2. Erbjudandet till obligationsinnehavarna innebär en utökning jämfört med tidigare offentliggjort erbjudande om 40 procent av obligationens nominella belopp. Fullständiga emissionsvillkor ska presenteras i början av juni.
Publicerad den 10 Maj 2019

Utbyteserbjudandena genomförs som ett led i Bolagets fortsatta arbete med att skapa en långsiktigt hållbar kapitalstruktur i syfte att möjliggöra framtida vinstgenerering och värdeutveckling. Genom Utbyteserbjudandena förstärks likviditeten och det egna kapitalet.

Styrelsen har beslutat, under förutsättning av godkännande av extra bolagsstämma, om nyemission av de nya stamaktier av serie B2 som innehavare av preferensaktier och obligationer erbjuds byta till. De fullständiga emissionsvillkoren, inklusive teckningskurs, ökning av aktiekapitalet och antalet aktier, förväntas offentliggöras omkring den 3 juni 2019. I samband därmed offentliggörs utbytesförhållandena i Utbyteserbjudandena.

Styrelsen kallar till en extra bolagsstämma den 11 juni 2019, vilken föreslås godkänna Utbyteserbjudandena och besluta om därmed sammanhängande åtgärder, bland annat ändringar i bolagsordningen i syfte att införa det nya aktieslaget stamaktier av serie B2.

Under förutsättning att den extra bolagsstämman godkänner Utbyteserbjudandena förväntas anmälningsperioden i Utbyteserbjudandena att löpa från och med den 12 juni 2019 till och med den 19 juni 2019.

I syfte att möjliggöra en notering av de nya stamaktierna av serie B2 på Nasdaq Stockholm avser Bolaget även att genomföra en ägarspridning genom en begränsad spridningsemission av stamaktier av serie B2.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige