Image
Bild: Axel Ohlsson

Oscar Properties nya andrum – uppskov på konkursen till 31 oktober: "Detta var en vattengrav"

Bolag Efter lunchtid under torsdagen var det dags för Oscar Properties att återigen delta i en konkursförhandling, den här gången på grund av en obetald skuld till Skatteverket som begärt att det mycket pressade bolaget ska försättas i konkurs. När förhandlingen var klar hade Oscar Properties återigen lyckats skaffa sig lite andrum då beslutet från tingsrätten blev uppskov med konkursen fram till den 31 oktober. Vd:n Richard Bagge liknar den fortsatta resan för bolaget vid ett lopp på 3 000 meter hinder.
Publicerad den 22 Augusti 2024

Oscar Properties skrev i ett pressmeddelande den 1 augusti att Skatteverket hade ansökt om att bolaget ska försättas i konkurs till följd av obetalda skatter. Vid torsdagens förhandling beslutade tingsrätten om att bevilja Oscar Properties uppskov till den 31 oktober då konkursförhandlingar återupptas om inte ansökan har återkallats innan dess.

Expressen rapporterar att vd:n Richard Bagge försäkrat Skatteverket om att det kan komma in upp till 25 miljoner kronor i bolaget om "allt går vägen", för Oscar Properties.
– Bolaget har kommit med en förklaring till hur man ska reglera skulderna och vi finner den trovärdig, säger Caroline Schauman från Skatteverket till tidningen.

Fastighetssverige har varit i kontakt med Richard Bagge som meddelar att han inte kan berätta så mycket om bolagets framtid och fortsättning och hänvisar till att vissa fakta är inte offentliggjorda. Han lämnar dock följande korta kommentar:
– Arbetet går in i nästa fas att rädda bolaget. Detta var en vattengrav. Hur många gånger ska man hoppa över vattengraven i ett hinderlopp på 3 000 meter?

Fastighetssveriges reporter kan berätta att svaret på den retoriska frågan är sju gånger, men vad det kan betyda för Oscar Properties framtid återstår att se.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Advicy charmade draknästet – fick största investeringen

Bolag Sandra Mobaraki och Amir Chizari deltog under torsdagen i SVT:s program Draknästet. Deras bolag Advicy vill med hjälp av modern AI-teknik förändra en konservativ fastighetsbransch. I Draknästet sökte – och fick – de fyra miljoner kronor mot 20 procent av bolaget, den största enskilda investeringen i programmets historia. – Det var spännande och nervöst att vara med i programmet, berättar Amir Chizari för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige