Image

Oscar Properties köper på Gärdet

Transaktioner Oscar Properties har köpt fastigheten Stettin 7 på Gärdet i Stockholm. Säljare är Stim (Svenska Tonsättares Internationella Musikbyrå). Oscar Properties har för avsikt att skapa bostäder i fastigheten. Köpeskillingen hamnar på mellan 300 och 400 miljoner kronor.
Publicerad den 8 April 2011

Fastigheten Stettin 7 är byggd 1966 och dess befintliga lokaler uppgår till drygt 12 500 kvadratmeter, och inhyser bland annat Stims egen verksamhet. En ansökan om ändring av detaljplanen för att uppföra bostäder på fastigheten är under behandling av Stadsbyggnadskontoret.

Köpeskillingen är inte bestämd ännu, det hänger på hur stor byggrätten blir.
- Men den hamnar sannolikt på mellan 300 och 400 miljoner kronor, säger Björn Tigler på Newsec som var rådgivare till Stim i affären.

- Vi har under en längre tid varit strategiska rådgivare till Stim och tillsammans med dem arbetat för en lösning som skapar störst mervärde. En förändring av detaljplanen i syfte att konvertera fastigheten till att innefatta bostäder, har ökat intresset för, och därmed värdet på, fastigheten, fortsätter Björn Tigler.

Tillträde sker när den nya detaljplanen blivit godkänd.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige