Image

Optimal får uppdrag i Kiruna och Gällivare

Uthyrning Optimal har ingått ett avtal med Fastighetsmästaren AB om ett uthyrningsuppdrag avseende butiks- och restauranglokaler i Kiruna och Gällivare.
Publicerad den 16 September 2014
Annons
Image

I Kiruna handlar det om nyproducerade lokaler i det externa handelsområdet som i folkmun kallas Coop-området och i Gällivare avser uppdraget lokal i Norrskensgallerian i centrum.

- Kiruna och Gällivare har många rikedomar i form av natur och fyndigheter, det man lätt glömmer är att man har en potential att vara ledande på handel i den norra regionen. Förutom innevånarna där arbetslöshet inte existerar och medelinkomsten ligger i Stockholmsnivåer, så har man ett inflöde av pendlande arbetskraft och besökande Norrmän. Vi tror att fler kedjor kommer att uppmärksamma denna möjlighet och våga sig på en etablering även om avståndet till Kiruna och Gällivare kan kännas långt, säger Lena Wikman, Norrlandschef på Optimal.

- Mycket är på gång i Kiruna på grund av stadsflytten men den handel som finns på
externhandelsområdet kommer inte beröras av gruvans framfart. Detta gör det än mer
viktigt att kunna erbjuda innevånarna och kunderna en väl fungerande handel över tid. Vi har vänt oss till Optimal som har en stark förankring i Norrland och sitter med kontakter till alla handels- och restaurangkedjor för att hjälpa oss i detta arbete, säger Magnus Bäcktorp, vd för Fastighetsmästaren.

Relaterade artiklar

Ämnen

Optimal på Branschguiden

När fastighetsutveckling kräver passion.
Optimal utvecklar och förädlar handelsplatser. Vi startade 2008 och är ett ungt företag med kreativa idéer som vågar tänka i nya banor. Samtidigt så har våra medarbetare lång erfarenhet av förvaltning, utveckling och uthyrning inom fastighetsbranschen vilket medför att vi har en trygg kunskapsgrund att stå på. Lägg till vårt passionerade förhållningssätt mot att utveckla framgångsrika handelsplatser så förstår du vår företagsfilosofi.

Läs mer om Optimal på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ånäs om pandemins effekter: "Stor differentiering"

Bolag Atrium Ljungbergs vd om hur olika bolagets hyresgäster drabbats, och hur många miljoner man hittills lämnat i pandemirabatt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY