Image

Olsgården slår tillbaka

BOLAG Wallholmens och Aftonstiernans ägare Thomas Olsgården slår tillbaka mot Mitthems vd Hans Selling. I mejl till ledande Sundsvallspolitiker kallar han Selling för en "furste och envåldshärskare" som sprider "övergrepp, förtal och rent ut sagt lögner" omkring sig.
Publicerad den 27 November 2009

Bråket kring Wallholmen/Mitthem-affären fortsätter.

Mitthems vd Hans Selling hotar med att försätta hela Aftonstiernankoncernen i konkurs för en fordran på 210 000 kronor.

Aftonstiernans vd Thomas Olsgården menar att han inte behöver betala, eftersom fordran grundar sig på en överenskommelse om att Wallholmenpersonal skulle följa med över till Mitthem. Men Mitthem har sagt upp delar av personalen och Olsgården menar att man då har brutit mot överenskommelsen.

- Det föreligger alltså tvist om det. Det tror väl ingen att jag låter en hel koncern gå i konkurs över ynka 210 000 kronor? Men visar det sig att jag har fel ska jag naturligtvis betala, säger Thomas Olsgården till Sundsvalls tidning.

Olsgården har skickat mejl till ledande Sundsvallspolitiker där han berättar "sanningen" om Mitthems vd Hans Selling.

Han skriver bland annat:
"Hans Selling kör sin egen roadshow i rena vilda västernstil och skjuter hejvilt omkring sig i form av det ena förtalet och övergrepp efter det andra. Detta kan omöjligt vara god PR för Sundsvalls kommun och som långsiktigt kan komma leda till ohälsa, framför allt om man eftersträvar att bygga ett varumärke som "Sveriges Mittpunkt". Det skulle ju vara synd om varumärket för Sundsvall istället blir förknippad och sammanflätad med Hans Selling då han som vd för kommunens fastighetsbolag går utanför alla ramar och ser sig själv stå överallt som heter föredömligt uppförande."

Olsgården menar att Mitthem i och med uppsägningarna av den gamla Wallholmen har agerat med en "ovanlig brutalitet när man kör över fackföreningen och hanterar vårdslöst människor på detta vis".

Olsgården avslutar mejlet med att han nu håller på att kartlägga Hans Sellings förflutna och att där finns en hel del att tycka till om. "Men det återkommer jag med."

Hans Selling:
- Jag känner ingen oro över det, men det här börjar kännas obehagligt, säger Hans Selling till Sundsvalls tidning.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige