Image
Torp köpcentrum.
Torp köpcentrum. Bild: Thon Property

Olav Thon storsatsar på Torp – investerar 700 miljoner

Bolag Två år efter köpet av Torp Köpcentrum i Uddevalla är nu Olav Thon Gruppen redo för total invändig renovering samtidigt som köpcentrumet byggs ut med 16 500 kvadratmeter. Över 700 miljoner kronor satsas och den nya totala ytan på 54 000 kvadratmeter beräknas öppna på den svenska nationaldagen år 2020.
Publicerad den 21 Augusti 2018

– I November 2016 köpte Olav Thon Gruppen Torp Köpcentrum av Steen & Ström. Vi har sedan dess arbetat med att utveckla köpcentrumet för att tillgodose konsumentens framtida krav på shopping mat och nöjen. Området har stor potential, köpcentrumet står klart 2020 med många, för platsen, nya och spännande koncept. Efter följer ytterligare utveckling av grannfastigheten, North Man, som även den ägs av Olav Thon Gruppen. Vi ser med spänning på Torps framtid. Platsen, med dess omgivning, är helt unik och vi ser Torp Köpcentrum och handelsplatsen som en naturlig mötesplats för shopping såväl som nöjen, säger Hallgeir Åndal, vd för Thon Property.

Nya Torp köpcentrum kommer att få en tillökning om cirka 30 butiker. Restaurangutbudet ökas och kommer att vara cirka åtta till tio procent av utbudet gentemot dagens fyra procent. Befintliga allmänna ytor rustas upp för att matcha utbyggnationen i både färg, form och funktion.

Samtidigt som insidan förnyas kommer även nyheter på utsidan. Torp Köpcentrum kommer att tillhandahålla en pendelparkering och området kommer att få nya busshållplatser.

– Samtidigt som vi bygger ut så förädlar vi över 4 000 kvadratmeter av befintlig storhandelsyta till småskalig shopping i härlig miljö. Vi tittar mot framtiden och bygger in flexibilitet i användandet av allmänna ytor och torg för att på ett enkelt sätt kunna ställa om vid förändrade beteenden och önskemål från konsumenten, säger Jessica Fredriksson, fastighetschef på Thon Property.

– Vi har nu till exempel flera områden som blir förberedda för restauranger då vi äter allt mer ute. Vi förädlar även taket och ökar tillgängligheten genom att etablera takparkering. Kunder ställer helt nya krav på access till fastigheten samt tillgång till el-stolpar, cykelpumpar och säker cykelparkering. Det skall vara enkelt att komma till Torp och vi skall ha ett attraktivt utbud.

Om man räknar in den intilliggande byggnaden, North Man-huset (som ägs av Thon Property) samt Ica så blir den totala ytan på handelsområdet närmare 80 000 kvadratmeter. Efter utbyggnaden av Torp Köpcentrum så blir nästa steg att utveckla även denna byggnad.

– Vi tittar på lite olika inriktningar för tillfället och fastigheten ser ut att lämpa sig väl för olika typer av upplevelser. Det kan vara allt från bio till trampolinpark eller skatepark etcetera, säger Fredriksson.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige