Image
Obos bygger LSS-boende enligt ett nytt koncept i Oxelösund.
Obos bygger LSS-boende enligt ett nytt koncept i Oxelösund. Bild: Obos

Obos och K2A i LSS-samarbete i Oxelösund

Bygg/Arkitektur Obos bygger ett grönt LSS-boende i Oxelösund, enligt ett nytt koncept. Obos har ingått försäljningsavtal med K2A.
Publicerad den 30 Juni 2020

LSS-konceptet byggs i trä med solceller och miljöcertifieras enligt Svanen. Oxelösund är den första kommunen där Obos bygger det nya konceptet.

– Det råder idag brist på LSS-boenden i en stor del av Sveriges kommuner, säger Daniel Öhman, chef för kommersiell projektutveckling på Obos Sverige. Som en samhällsaktör vill vi vara med och möta upp det behov som finns och bygga LSS-boenden i hela landet.

Obos LSS-koncept tillverkas industriellt i trä i fabriken i Myresjö. Konceptet är av typen gruppboende och består av en enplansbyggnad på cirka 500 kvadratmeter BTA med sex lägenheter om 40 kvadratmeter boarea, gemensamhetsutrymmen och personalutrymmen. Obos står för byggnationen av boendet och hyr ut till kommuner och privata aktörer.

– Vi har nu skrivit hyresavtal med Oxelösund kommun för att bygga vårt LSS-boende, och samtidigt har vi ingått i ett avtal om att sälja projektet till det börsnoterade fastighetsbolaget K2A, som har ett långsiktigt ägarperspektiv och egen förvaltning, säger Daniel Öhman.

K2A kommer att tillträda när Oxelösund kommun har flyttat in i det nya boendet, vilket preliminärt beräknas bli i juni 2021. Utöver säljavtalet med K2A har Obos även ingått i ett långsiktigt samarbetsavtal med fastighetsbolaget.

I Oxelösund kommun finns redan idag tre LSS-gruppboenden, och boendet som är avtalat med Obos byggs på fastigheten Oxelösund Boken 6, med central placering i staden. Oxelösunds kommun kommer att hyra boendet med en avtalstid om 15 år.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

K2A på Branschguiden

K2A är en snabbt växande och långsiktig fastighetsägare som utvecklar hyresbostäder och samhällsfastigheter för egen förvaltning. Vår inriktning är välplanerade, yteffektiva hyresbostäder för alla typer av boenden i Sverige där efterfrågan är hög. Vi bygger Svanenmärkta hus i svenskt trä – ett förnybart material som används i en effektiv industriell process där vi tar ansvar från naturens egen produktion till färdig bostad. Det gör oss till det gröna fastighetsbolaget. En position vi är stolta över att förvalta och utveckla.

K2A är en modern version av den ga...

Läs mer om K2A på Branschguiden

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny lag om tvistelösning för de privata fastighetsägarnas hyresförhandlingar

Sverige Under fredagen klubbades en ny lag som börjar gälla 1 januari nästa år. Den ska hjälpa till med tvistelösningen med privata hyresvärdar. Fastighetssverige tog reda på vad Socialdemokraterna velat åstadkomma med lagförslaget som nu klubbats och varför vänsterpartiet har invändningar mot den.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige