Image

Nytt nordiskt bostadspris

Event En ny tävling ska utse nordens bästa nybyggda bostadshus. Bakom tävlingen står NBO, Nordiska kooperativa och allmännyttiga bostadsorganisationer.
Publicerad den 23 Mars 2012
Kurt Eliasson. Bild: Sabo. Bild: Sabo
Kurt Eliasson. Bild: Sabo.

NBO delar sedan många år ut ett pris vartannat år till ett aktuellt bostadsprojekt. Temat för priset har varierat. Nu har dock NBO inrättat ett nytt, fast pris. 2012 års upplaga av NBO:s bostadspris går till ett nybyggt bostadshus, som färdigställts under perioden maj 2010 till april 2012.

Juryn för priset kommer att ta ställning till flera kriterier: Omtanke om boendekvaliteten och i övrigt socialt hållbara lösningar, effektiv och miljövänlig energianvändning samt övriga miljömässigt hållbara lösningar, prisvärda bostäder samt hög kvalitet i gestaltning med omsorg om detaljer.

- Det finns flera olika arkitekturpris i de nordiska länderna och vi har därför velat gå ett steg längre. Jag är stolt över att vi från och med i år har ett fast pris som går till ett nybyggt bostadshus där man förenat kvalitet i boendet, miljömässiga aspekter och ekonomiskt rimliga lösningar med god arkitektur, säger Kurt Eliasson, ordförande för NBO och vd för SABO.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige