Image
Stina Lindh Hök, operativ chef på Nyfosa.
Stina Lindh Hök, operativ chef på Nyfosa. Bild: Nyfosa.

Nyfosa säljer för 445 miljoner till Heimstaden Bostad

Transaktioner Nyfosa säljer två bostadsfastigheter i Eskilstuna till Heimstaden Bostad. Det underliggande fastighetsvärdet är 445 miljoner kronor.
Publicerad den 7 December 2020

Namnsdagen 1 stod klart för inflyttning år 2018 och består av 164 bostäder och 109 garageplatser. Det årliga hyresvärdet är 18,5 MSEK. Nacken 1 är ett nyproduktionsprojekt om 208 bostäder (14 000 kvadratmeter) med planerad inflyttning första kvartalet 2023.

– Vi säljer vidare hyresbostäderna i den portfölj vi nyligen förvärvade av Estea. Genom försäljningen frigörs kapital för nya förvärv med bättre avkastning och fortsatt tillväxt, säger Stina Lindh Hök, vd i Nyfosa.

Med förvärvet stärker Heimstaden Bostad sin närvaro i Eskilstuna. Heimstaden Bostad äger och förvaltar sedan i början av november 559 bostäder i Eskilstuna och har hunnit bygga upp en lokal förvaltningsorganisation. De två fastigheterna är belägna i Munktellstaden, ett anrikt industriområde norr om staden. Läget bedöms vara ett av Eskilstunas mest attraktiva.

Namnsdagen 1 är uppförd med kraven i enlighet med Miljöbyggnad silver. Nacken 1 är ett nyproduktionsprojekt som ska byggas i enlighet med Miljöbyggnad silver och kommer energimässigt att uppfylla kraven för att erhålla det förstärkta energistödet.

– Det finns ett uppdämt behov av nya bostäder i flera av landets kommuner, Eskilstuna inkluderat, och fastigheterna i Munktellstaden kommer bidra till kommunens utveckling och attraktivitet. Vi strävar alltid efter att fånga de viktiga miljöaspekterna i våra nyproduktionsprojekt, detta gör vi för att bibehålla kvaliteten i våra bostäder. Vi har en stark tro på Eskilstuna och ambitionen är att vi framöver ska fortsätta växa och vara med och bidra till stadens vision år 2030, säger Fredrik Årman, transaktionschef för Heimstaden.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Modekedjans inrednings-satsning lämnar centralt läge

Uthyrning Efter fem år lämnar Ellos Home sin butik på Korsgatan mitt i Göteborgs CBD.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige