Image
Niklas Andersson och hans Sizes hyr OP Kuverts gamla fabrik i Oskarshamn.
Niklas Andersson och hans Sizes hyr OP Kuverts gamla fabrik i Oskarshamn. Bild: Sizes

Nyfosa gör stor uthyrning till Sizes i Oskarshamn

Uthyrning Industriella flerbostadshustillverkaren Sizes expanderar med ytterligare en produktionsanläggning i Oskarshamn. Tidigare kuvertfabriken OP Kuvert, ägd av Nyfosa, kommer att husera cirka 1200 kvadratmeter kontor och 14 400 kvadratmeter produktionsyta för Sizes tillverkning av hållbara flerbostadshus.
Publicerad den 17 Mars 2020

Den nya produktionsanläggningen beräknas vara i drift under andra kvartalet nästa år och innebär att bolaget tar ytterligare ett steg för en automatiserad produktionsprocess.

Investeringen går i linje med bolagets expansionsplan för att möta den kontinuerligt växande efterfrågan och med bakgrund av tidigare signerade ramavtal. Med den nya anläggningen beräknar bolaget kunna tredubbla sin tillverkning och generera flertalet nya arbetstillfällen.

– Investeringen i ytterligare en produktionsanläggning är en strategisk satsning i Sizes fortsatta expansion och ökade produktionskapacitet. Med nya anläggningen kommer vi att vidare kunna utveckla en automatiserad produktionsprocess och därmed möta kundernas högt ställda krav, projektspecifika behov samt önskemål om god och varierande gestaltning, säger Niklas Andersson, vd och styrelseordförande i Sizes.

Behovet av en till produktionsanläggning och att fördubbla tillverkningskapaciteteten har ökat löpande i samband med bolagets expansion. Redan i vår kommer en del av Sizes tjänstemän att flytta över till nya kontorslokalerna. Anläggningen kommer att genomgå omfattande renovering och ombyggnation för att anpassas efter Sizes industriella tillverkning och framtida automatiserade produktionslina.

– Vi på Nyfosa ser mycket positivt på att det blir en ny hyresgäst i vår fastighet Kv Blåbäret 4 efter att OP Kuvert/Intermail avvecklat sin verksamhet i Oskarshamn. Vi ser fram emot att tillsammans med Sizes utveckla fastigheten för deras verksamhet, säger Stefan Lind, regionansvarig Nyfosa Sydost.

– Vi ser att Sizes satsning är viktig för Oskarshamns näringsliv och vi vill vara med och bidra med det vi kan för att det ska bli så bra som möjligt för alla parter, säger Agnetha Högstedt, uthyrare på Nyfosa Sydost.

Sedan verksamhetens produktionsstart i februari 2019 har Sizes vuxit, anställt och ökat produktionen i sin befintliga anläggning i Oskarshamn. Det aktuella avtalet på ytterligare en produktionsanläggning är en milstolpe i bolagets korta historia och möjliggör inte bara en högre produktionskapacitet utan öppnar även upp för fler arbetstillfällen framöver.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige