Image

Nya hyresrätter i Umeå

Bygg/Arkitektur ALM Fastigheter och RBM Fastigheter 3 AB ger NCC i uppdrag att bygga 92 hyresrätter i Gimonäs, Umeå.
Publicerad den 27 Oktober 2014
NCC får i uppdrag att bygga 92 lägenheter i Umeå. Bild: NCC
NCC får i uppdrag att bygga 92 lägenheter i Umeå.

Lägenheterna, fördelade på två hus, byggs med NCC:s koncept Folkboende. Affären har ett värde på 72 miljoner kronor.

– Umeå är en stad som växer och det råder stor brist på små lägenheter. Med vårt koncept Folkboende kan vi erbjuda välplanerade och kostnadseffektiva lägenheter som de boende har råd med, säger Stefan Israelsson, produktionschef på NCC Construction.

Projektet Gimoborg innefattar två hus med åtta våningar vardera. Varje hus kommer att bestå av ytsmarta ettor och tvåor på 36, 51 och 54 kvadratmeter. Planer finns på ytterligare ett hus i närheten.

– Det här är det andra Folkboendet vi är med och bygger i Umeå och vårt första gemensamma projekt. Vi är verkligen positivt överraskade över hur väl konceptet fungerat och har höga förväntningar på Gimoborgsprojektet, säger de båda uppdragsgivarna Kjell Grönlund, ALM Fastigheter, och Staffan Näslund, RBM Fastigheter.

Första spadtaget tas i slutet av oktober. Planerad inflyttning är under sommaren 2016. Arkitekt är Ivar Bengtsson på Arkinova Arkitekter i Umeå.

Gimoborg blir NCC:s tredje Folkboende i Umeå. NCC Folkboende lanserades år 2010. Sedan dess har 1 300 Folkboende-lägenheter byggts eller är under produktion.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Flyttar in i centralt pangläge – tar över efter amerikanska jätten

Uthyrning Under våren stängde Pizza Hut en av sina två Göteborgs-restauranger, centralt belägen i Sigillets fastighet i korsningen Kungsgatan-Västra Hamngatan inom CBD. Nu har en populär koncept-aktör huggit på den vakanta lokalen och kommer att slå upp portarna i höst. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige