Image
Bild: Istock

Ny transaktionschef till Storsala

Bolag Storsala fortsätter sin offensiva tillväxtsatsning och rekryterar Sofia Folstad som transaktionschef. Med en bred och gedigen erfarenhet från fastighetsbranschen och finansvärlden kommer hon att ansvara för bolagets fortsatta tillväxt och förvärvsstrategi. Sofia Folstad kommer att förstärka Storsalas ledningsgrupp och är sedan tidigare delägare i bolaget.
Publicerad den 25 Maj 2023

Sofia Folstad kommer närmast från en roll som finans- och transaktionschef på det börsnoterade fastighetsbolaget SBS Studentbostäder i Norden. Sedan bolaget grundades 2018 har hon lett transaktions- och finansieringsarbetet och varit en del av ledningsgruppen. Under hennes fem år på bolaget har fastighetsvärdet vuxit från 900 miljoner till cirka 7,5 miljarder kronor vid utgången av Q1 2023. Sofia Sofia Folstad har bland annat genomfört bolagets första förvärv utanför Sverige, satt upp bolagets hållbara ramverk och emitterat en hållbar obligation på 600 miljoner.

Tidigare har Sofia Sofia Folstad varit direktör på Colliers Capital Markets, ett ledande företag inom global fastighetsrådgivning. Hon har även en bakgrund på SEB där hon har arbetat med finansiering.
– Jag är mycket stolt och glad att Sofia valt att vara med på vår fortsatta resa framåt. Storsala har de senaste åren vuxit kraftigt och Sofia blir en nyckelspelare som tydligt speglar Storsalas ambitioner inom tillväxt och väg framåt, säger säger Orlando Villacrez, grundare och vd, Storsala.

Sofia Folstad tillträder sin nya tjänst efter sommaren.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Colliers: Kontorets kompass snurrar

Uthyrning I fredags släppte Colliers sin senaste kontorsrapport och av allt att döma så sätter pandemin fortsatt sina spår. Men när Karin Witalis, Associate Director, EMEA Research på Colliers, ska sammanfatta kontorsmarknaden i Stockholm så lyder den "alla vill ha allt". Fastighetssverige ringde upp henne för att ta reda på vad det innebär.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige