Image

Ny marktilldelning i Vallastaden

Bygg/Arkitektur Linköpings kommun ger nya möjligheter för marktilldelning i den nya stadsdelen Vallastaden.
Publicerad den 24 Mars 2014

Under 2013 genomfördes den första omgången med marktilldelning för Vallastaden. Elva byggherrar är med och bygger Vallastaden, vars första etapp ska invigas av Linköping bo- och samhällsexpo sommaren 2017. Hittills är 250 till 315 lägenheter, 12 radhus och ett friliggande småhus tilldelade.

Den här omgångens marktilldelning omfattar cirka 300 lägenheter i flerfamiljshus och 21 radhus. Den 5 maj öppnas markanvisningsunderlagen, där både etablerade byggherrar och privatpersoner är välkomna.

– Vi ser den här omgången som en sista, unik chans att få vara med och forma Sveriges största händelse under 2017 inom samhällsbyggnad – Linköping bo- och samhällsexpo, säger kommunalråd Muharrem Demirok (C), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

- Vi har redan flera motiverade, drivna byggherrar som är på gång i Vallastaden, men vi vill ge möjligheten till fler att vara med. Det är viktigt att få en stor variation av byggherrar och arkitekter så att Vallastaden ger en dynamisk upplevelse.

– Delar av området är reserverade för särskilda tilldelningar, som till exempel byggemenskaper, omsorgsboenden och förskola, säger Bill Eriksson, kontorschef för teknik- och samhällsbyggnadskontoret. Den marken ingår inte i den här marktilldelningen utan de områdena kommer vi att ha separata tilldelningar för längre fram.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige