Image

Ny hyresgäst till Lokomotivet i Gamlestaden

Uthyrning Logistikföretaget Green Cargo har tecknat avtal om att hyra 440 kvadratmeter i Lokomotivet, den före detta lokverkstaden i Gamlestaden, Göteborg.
Publicerad den 16 Maj 2018
Lokomotivet i Gamlestaden. Bild: L2 Fastigheter
Lokomotivet i Gamlestaden.

Lokomotivet byggs nu om och blir moderna och funktionella kontor som är klara för inflyttning till årsskiftet. I dag hyr Green Cargo även personalutrymmen i den karaktäristiska kvartscirkelformade byggnaden.

– Det känns väldigt bra att Green Cargo nu befäster sin närvaro på Lokomotivet och samlar all sin verksamhet i en och samma huskropp. Deras verksamhet representerar ju också områdets historiska värden vilket också är en viktig del nu när områdets karaktär förändras och nya företag flyttar hit, säger Karl Ljunggren, vd på L2 Fastigheter.

Sedan tidigare är det klart att Folkspel och IT-utvecklingsbolaget Bygglet flyttar in i Lokomotivet. Efter uthyrningen till Green Cargo återstår en kontorslokal i byggnaden om 1 425 kvadratmeter.

Lars Östling är fastighetschef på Green Cargo och väldigt nöjd med att verksamheten nu växer och samlokaliseras i lokaler som ligger alldeles intill spårområdena och företagets kärnverksamhet.

– Med det nya hyresavtalet blir Lokomotivet ett ännu tydligare nav för vår verksamhet i västra Sverige. De nya lokalerna gör också att företagets olika delar kommer närmare varandra vilket ökar sammanhållningen och effektiviteten internt. Det i sin tur ökar tydligheten och trovärdigheten i vårt erbjudande, och leder i slutändan till en förbättrad totalekonomi både för oss och för våra kunder.

L2 Fastigheters fastighet i Gamlestaden är totalt 6 600 kvadratmeter på 18 000 kvadratmeter markyta, varav stora områden ännu inte är bebyggda.

– Med den starka expansion som just nu pågår i det här området ser vi naturligtvis spännande utvecklingsmöjligheter även för vår fastighet i framtiden. Vad det kan bli är för tidigt att spekulera i just nu, men att Gamlestadens utveckling i stort även gynnar oss som fastighetsägare är ju alldeles uppenbart, säger Karl Ljunggren.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige