Image
Bild: Fastighetsägarna

Ny förening ska utveckla Backaplan

Göteborg Mötesplats Backaplan har bildats. Den ekonomiska föreningen ska göra Backaplan till ”en del av Göteborgs levande centrumhandel”. Ett 50-tal handlare, fastighetsföretag och tjänsteföretag är med i föreningen.
Publicerad den 24 Oktober 2011
Backaplan. Bild: Fastighetsägarna. Bild: Fastighetsägarna
Backaplan. Bild: Fastighetsägarna.

- Backaplan har upplevts som splittrat utan gemensamma aktiviteter. För att Backaplan ska bli en stark och attraktiv handelsplats behövs en samlad strategi för området, säger Lena Hasslöf Gustafsson, näringspolitiskt ansvarig på Fastighetsägarna GFR, som är en av initiativtagarna bakom föreningen.

2009 fanns det en färdig plan för hur Backaplan skulle kunna utvecklas med bostäder och handel. Men när man strax därefter började diskutera hur Centrala Älvstaden skulle utvecklas fick planerna läggas på is eftersom Backaplan är en del av Centrala Älvstaden.

- För en handlare går det inte att vänta med att utveckla Backaplan i fem år till. Den ekonomiska föreningen måste därför göra vad den kan just nu, säger Lena Hasslöf Gustafsson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige