Image

Nu bygger Atrium Ljungberg om Rådhuset i Uppsala

Bolag Atrium Ljungberg har startat ombyggnaden av Rådhuset i Uppsala. Investeringen ligger på 100 miljoner kronor. Rådhuset är ett av flera intressanta projekt som Atrium Ljungberg arbetar med just nu.
Publicerad den 18 April 2011

I fredags rapporterade vi om Mobilia i Malmö, där Atrium Ljungberg i januari tog beslut om att investera 900 miljoner kronor på en andra etapp (se länk nedan) och redan har hyrt ut till en hel del aktörer.

I Uppsala har ombyggnaden av Rådhuset till ett modevaruhus startats. Efter om- och tillbyggnad kommer det att innehålla cirka 2 000 kvadratmeter handel, restaurang och caféer och närmare 1 000 kvadratmeter kontor eller övrig verksamhet.

75 procent av butiksytorna är uthyrda. De första butikerna öppnar i sluett av året, och hela projektet beräknas vara färdigställt 2012. Investeringen uppgår till cirka 100 miljoner kronor.

I Gränby centrum i Uppsala fortlöper arbetet med utbyggnaden av etapp 2 som omfattar cirka 9 000 kvadratmeter ny uthyrningsbar yta. Invigningen sker i augusti och projektet ska vara helt färdigt sent i år. Totalt ska cirka 15 nya butiker, restauranger och serviceenheter vara inflyttade då.

Vid den nya handelsplatsen Port 73 i Haninge har nästa utbyggnadsetapp påbörjats, omfattande cirka 3 300 kvadratmeter handelsyta. Blomsterlandet har tecknat kontrakt för en 2 300 kvadratmeter stor butik som öppnar under våren 2012.

I Sickla affärskvarter har nya kontrakt tecknats med Atlas Copco, Intrum Justitia och Akzo Nobel. De här kontrakten ser Atrium Ljungberg som grunden för etableringen av Sickla affärskvarter. Målsättningen här är att under en femårsperiod utöka antalet arbetsplatser i Sickla från dagens 4 500 till 8 000.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige