Image
Mikael Fastén.
Mikael Fastén. Bild: NREP

NREP rekryterar toppnamn från Savills

Bolag NREP stärker sitt svenska team ytterligare när Mikael Fastén ansluter till bolaget från Savills. Med lång erfarenhet från fastighetssektorn kliver Fastén in och tar en ledande roll inom transaktioner i Sverige med fokus på investeringar inom flertalet segment.
Publicerad den 2 Maj 2022

För att fortsätta driva förändring i fastighetssektorn och utveckla hållbara byggnader såväl som hela stadsrum med människor i centrum har NREP fortsatt växa teamet med stort fokus på att kombinera olika kompetenser och bibehålla stark, värderingsdriven kultur. På mindre än två år har bolaget fördubblat antalet medarbetare till över 500 personer fördelat på åtta länder och bara i Sverige är prognosen att rekrytera ytterligare 60 personer i år.

Nu ansluter Mikael Fastén i en ledande roll inom NREP:s transaktion- och inkubationsteam som idag arbetar med bland annat stadsdelscentrum, lättindustri, hotell och nya affärsområden. Fastén har gedigen erfarenhet med 25 år inom kommersiella fastighetsbranschen och transaktioner inom flertalet fastighetssegment. Han kommer senast från en roll som Director i transaktionsteamet hos Savills och har dessförinnan varit Head of Capital Markets för CBRE i Sverige.
– Jag ser fram emot att vara med på NREP:s fortsatta resa och tillsammans med alla duktiga medarbetare utveckla bolaget för att skapa hållbara fastigheter och lösningar för morgondagens behov och utmaningar. Särskilt lockas jag av NREP:s nyfikenhet kring nya tankesätt, det tydliga hållbarhetsarbetet och bolagets långsiktiga fokus. Det ska bli oerhört roligt att bidra i det arbetet, säger Mikael Fastén.

För att höja ambitionerna i den gröna omställningen expanderade NREP förra året verksamheten genom 2150, en satsning på investeringar i grön teknik, samtidigt som ett fastighetskreditbolag med grön profil förvärvades. Bolaget börjar nu också utforska investeringsmöjligheter inom närliggande infrastruktur för att bättre kunna ha en påverkan i hela stadsmiljöer.
– Med ett mål om en helt koldioxidneutral fastighetsportfölj redan 2028 vill NREP både gå före och visa vägen för hållbar stadsutveckling samtidigt som vi vill inspirera andra. I det arbetet behövs entreprenöriella, trygga och modiga personer och Mikael är just en sådan, med en otrolig förmåga att skapa bra och långsiktiga relationer. Med sin gedigna erfarenhet från hela fastighetssektorn känns det fantastiskt att han nu kliver ombord hos oss, säger Stefan Wallander, vd på NREP i Sverige.

Mikael Fastén ansluter till NREP den 2 maj.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige