Image

NP3 köper för 160 miljoner

Transaktioner NP3 Fastigheter AB köper kommanditbolaget Lillänget södra KB i Östersunds handelsområde Lillänget, från ett danskt kommanditsällskap.
Publicerad den 3 Oktober 2011
Bild: NP3

Förvärvet av Lillänget södra KB är den hittills största enskilda affären för NP3 Fastigheter med ett underliggande fastighetsvärde på drygt 160 miljoner kronor. Fastigheterna tillträds den 1 oktober 2011.

De största hyresgästerna är Systembolaget, Rusta, Apoteket och Lindex.

– Detta är Östersunds absolut bästa externa handelsplats och förvärvet ger oss en stabil och bra bas i Östersund. Vi ser väldigt positivt på Östersund och vill gärna expandera ytterligare här, säger Andreas Nelvig, vd för NP3 Fastigheter AB, med säte i Sundsvall.

– Förvärvet passar oss mycket bra då fastigheterna är i väldigt gott skick, har goda kassaflöden och stabila hyresgäster, poängterar Andreas Nelvig.

NP3 Fastigheter äger efter förvärvet fastigheter för över 600 miljoner kronor varav en tredjedel innehåller lokaler för handel, en tredjedel lager/logistik/industri och en tredjedel kontor/övrigt.

NP3 Fastigheter finns sedan tidigare representerade i Sundsvall, Gävle, Härnösand och i och med det här förvärvet i Östersund.

NP3 Fastigheter har som målsättning att inom tre år expandera till ett fastighetsvärde motsvarande 4-5 miljarder kronor, genom långa partnerskap med institutionella ägare. Expansionen ska ske i tillväxtorter i norra Sverige, från Borlänge i söder till Kiruna i norr. Bolagets strategi är att äga och förvalta kommersiella fastigheter inom kontor, lager/logistik, industri och handel.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige