Image

Notan för K2A:s tabbe: 146 652 kronor

Juridik Nasdaq Stockholm bötfäller K2A Fastigheter för att ha underlåtit att så snart som möjligt offentliggöra insiderinformation och för att inte på ett korrekt sätt ha skjutit upp offentliggörandet därav.
Publicerad den 6 Mars 2018

K2A Knaust & Andersson Fastigheter AB åläggs att betala ett vite på 146 652 kronor, motsvarande två årsavgifter, till Nasdaq Stockholm, det slår börsens disciplinnämnd fast.

I ett pressmeddelande beskriver nämnden bakgrunden till böterna:
"Den 30 juni 2017 offentliggjorde Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB ett pressmeddelande med information om att SBB genom sex transaktioner, hade sålt byggrätter i Stockholm och Nyköping.
Den 3 juli 2017 kl. 06:00 publicerade SBB ett pressmeddelande på sin hemsida med information om att SBB, HSB, K2A och Innovation Properties utvecklar 1 500 nya bostäder i Västerhaninge.
Två timmar senare, kl. 08:00, offentliggjorde K2A ett pressmeddelande med information om att Bolaget hade förvärvat byggrätter motsvarande cirka 350 bostäder i Västerhaninge Centrum från SBB.
K2A:s pressmeddelande innehöll en hänvisning till att informationen var sådan som Bolaget var skyldigt att offentliggöra enligt MAR. K2A har uppgett att Bolaget har tillämpat ett uppskjutet offentliggörande av insiderinformationen. Dokumentation om detta har inte upprättats", skriver disciplinnämnden.

Vidare skriver man att:
"K2A har vidgått de av Börsen påtalade förseelserna. Det är således klarlagt att Bolaget inte så snart som möjligt har offentliggjort insiderinformation och inte heller på ett korrekt sätt skjutit upp offentliggörandet av informationen i enlighet med vad som föreskrivs i punkt 3.1 i Nasdaq Stockholms Regelverk".

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

K2A på Branschguiden

K2A är ett modernt fastighetsbolag med fokus på långsiktig förvaltning av egenproducerade hyreslägenheter för alla typer av boenden. Vi utvecklar och erbjuder moderna, funktionella bostäder med effektiv kundnära förvaltning.

K2A:s fastighetsbestånd är koncentrerat till Stockholm, Mälardalen och ett antal universitets- och högskoleorter.

K2A:s dotterbolag Svenska Studenthus fokuserar särskilt på utveckling av studentbostäder och erbjuder idag studentbostäder i Stockholm, Örebro, Gävle, Umeå och Kiruna. Svenska Studenthus kommer framöver även att kunna erbjuda stude...

Läs mer om K2A på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Köpte "väldigt ful" svensk fastighet – efter resa till Florida

Bolag Med en strategisk och lokalpatriotisk satsning på "personliga fastigheter" har han sedan slutet av 1980-talet byggt upp en väl samlad portfölj av profilbyggnader i centrala Norrköping. För Fastighetssverige berättar Magnentus grundare Magnus Malm sin historia, som bland annat innehåller ett vågat fastighetsköp som förhandlades från Miami.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY