Image
Tingsvalvet är verksamt i Karlskoga.

Tingsvalvet vill byta handelsplats på Nasdaq

Ekonomi/Finansiering Tingsvalvet har tidigare offentliggjort sin avsikt att genomföra ett listbyte från Spotlight Stock Market till Nasdaq First North Growth Market. Tingsvalvet har den 18 april 2023, ansökt om godkännande för upptagande till handel av bolagets aktier och teckningsoptioner av serie TO1 på Nasdaq First North Growth Market.


Diös byter lista på Nasdaq

Diös listas på Nasdaq Stockholm Large Cap

Ekonomi/Finansiering Från och med 2 januari 2023 flyttas Diös aktie från segmentet Mid Cap till Large Cap på Nasdaq Stockholm. Large Cap inkluderar företag med ett börsvärde på över 1 miljard euro.


Svenska Handelsfastigheter, med Lennart Sten som vd, får vite efter förvärvet av Tre Kronor.

Får vite efter bolagsförvärv

Bolag Svenska Handelsfastigheter har av Nasdaq Stockholms disciplinnämnd ådömts ett vite om 1,5 miljoner kronor för att ha överträtt de så kallade Takeover-reglerna i samband med det offentliga uppköpserbjudandet till aktieägarna i Tre Kronor i april 2021.


Eva Landén, vd på Corem, som nu inleder återköp av egna aktier.

Corem köper tillbaka aktier - vill inte spekulera i någon Coronaeffekt

Bolag Corem har sedan förra året jobbat för att återköpa egna aktier till bolaget. Förra veckan köpte man ett block som fick det totala antalet aktier i bolaget att öka till 8,3 procent. Men om affären är en effekt av Coronaviruset vill vd:n inte spekulera i.
– Eftersom vi köper över börsen har vi ingen kontakt med säljare, säger Eva Landén.


Hufvudstaden C kan kastas ut från börsen – Nasdaq: "Ska diskutera eventuella åtgärder"

Ekonomi/Finansiering I fredags handelsstoppades återigen Hufvudstadens C-aktie på Stockholmsbörsen, denna gång tills vidare. För Fastighetssverige berättar Stockholmsbörsens Erik Granström mer om bakgrunden till beslutet och hur man går vidare med ärendet.


Fastator siktar på börsens huvudlista

Ekonomi/Finansiering Styrelsen i AB Fastator har beslutat att inleda processen för att byta marknadsplats för bolagets aktier från First North till reglerad marknad. Noteringen beräknas kunna ske under 2019.


Notan för K2A:s tabbe: 146 652 kronor

Juridik Nasdaq Stockholm bötfäller K2A Fastigheter för att ha underlåtit att så snart som möjligt offentliggöra insiderinformation och för att inte på ett korrekt sätt ha skjutit upp offentliggörandet därav.


”Tar händelsen på stort allvar”

Bolag Dubbla årsavgifter. Oscar Engelbert kommenterar det kraftfulla vitet från Nasdaq efter de påtalade bristerna.


LISTA: Året på börsen

Ekonomi/Finansiering Det har varit ett händelserikt år, med bland annat Brexit och Trump-seger i det amerikanska presidentvalet. Fastighetssverige har sammanställt de noterade fastighets-, bygg- och bostadsbolagens resa på börsen under 2016. Vilka aktier har påverkats mest under året?


Andreas Rutili, grundare och styrelseledamot, Fredrik Holmström, grundare och styrelseordförande samt Fredrik Lidjan, verkställande direktör, ringer i klockan i samband med att handeln inleddes på tisdagen.

Neråt för Magnolia första dagen

Bolag På tisdagen inleddes handeln med Magnolia Bostads aktie på First North.
Aktien handlades mestadels under emissionskursen på 38 kronor.
I slutet av dagen handlades den för 37,70 kronor.


Fabege förlänger med sin största kund

Uthyrning Fabege förlänger hyresavtalet med sin största kund. Men den nya årshyran är nästan 20 miljoner kronor lägre än den var tidigare.