Image
Visionsbild över Northvolts fabrik i Skellefteå.
Visionsbild över Northvolts fabrik i Skellefteå. Bild: Northvolt

Northvolt drar sig ur fabriksplanerna i Borlänge – säljer 900 000 kvadratmeter

Bolag Svenska batteritillverkaren Northvolt har valt att skrota sina planer om att öppna en fabrik i Borlänge. Företaget kommer även sälja den mark i Kvarnsveden där fabriken var planerad, skriver Dagens industri (Di).
Publicerad den 19 Juni 2024

Di har talat med kommunstyrelsens ordförande i Borlänge, socialdemokraten Erik Nises, som under måndagen fick reda på att Northvolt avbryter fabriksplanerna. Till tidningen säger Nises att han kan konstatera att planerna om en försäljning varit planerade under en längre tid.
"Det betyder att man haft god tid på sig att åstadkomma en tydlighet och en öppenhet som möjliggör att områdets potential för jobb och tillväxtskapande i Borlänge och Sverige sätts i främsta rummet. Den chansen har Northvolt försuttit", säger Nises till Di.

Den 900 000 kvadratmeter stora marken köpte batteritillverkaren 2022, efter att Stora Enso lagt ner sin fabrik. Planen var att den nya fabriken skulle innebära 1 000 nya jobb.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige