Image
Visionsbild över Northvolts fabrik i Skellefteå.
Visionsbild över Northvolts fabrik i Skellefteå. Bild: Northvolt

Northvolt drar sig ur fabriksplanerna i Borlänge – säljer 900 000 kvadratmeter

Bolag Svenska batteritillverkaren Northvolt har valt att skrota sina planer om att öppna en fabrik i Borlänge. Företaget kommer även sälja den mark i Kvarnsveden där fabriken var planerad, skriver Dagens industri (Di).
Publicerad den 19 Juni 2024

Di har talat med kommunstyrelsens ordförande i Borlänge, socialdemokraten Erik Nises, som under måndagen fick reda på att Northvolt avbryter fabriksplanerna. Till tidningen säger Nises att han kan konstatera att planerna om en försäljning varit planerade under en längre tid.
"Det betyder att man haft god tid på sig att åstadkomma en tydlighet och en öppenhet som möjliggör att områdets potential för jobb och tillväxtskapande i Borlänge och Sverige sätts i främsta rummet. Den chansen har Northvolt försuttit", säger Nises till Di.

Den 900 000 kvadratmeter stora marken köpte batteritillverkaren 2022, efter att Stora Enso lagt ner sin fabrik. Planen var att den nya fabriken skulle innebära 1 000 nya jobb.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Tung panel diskuterade klimatmogenhet i Almedalen

Energi/miljö Samhällsbyggararenan, som Fastighetssverige är partner till i Almedalen, stod som scen när tre vd:ar ur fastighetssfären diskuterade branschens väg till digital- och klimatmogenhet. Thomas Erséus, AMF Fastigheter, Cecilia Safaee, Hemmaplan och Johanna Skogestig, Vasakronan, gav sin syn på vad de gör som bolag och vad branschen har framför sig.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige