Image
Sortera Group säljer åtta logistikfastigheter till Ragde Eiendom.
Sortera Group säljer åtta logistikfastigheter till Ragde Eiendom. Bild: Sortera Group

Norska Ragde Eiendom köper logistik i Sverige

Transaktioner Sortera Group har via dotterbolag avyttrat åtta industrifastigheter i Stockholm och Helsingborg till Ragde Eiendom.
Publicerad den 6 September 2019

Portföljen består av åtta fastigheter, fyra i Jordbro, två i Rosersberg och två i Helsingborg, på vilka Sortera bedriver verksamhet bestående av sortering av byggavfall. Sortera tecknar i samband med transaktionen 20-åriga hyresavtal på samtliga ytor, uppgående till cirka 62 500 kvadratmeter. Köpeskillingen uppgår till 228 miljoner kronor netto efter avdrag för latent skatt.
– Sortera Group är i en mycket expansiv fas och transaktionen möjliggör för oss att frigöra kapital och samtidigt få en professionell fastighetspartner som kan hjälpa oss i utvecklingen av fastigheterna. Croisette har varit ett stort stöd för oss i att hitta rätt tagare och vi är mycket nöjda med deras arbete, säger Conny Ryk, koncernchef för Sortera Group.

Croisette Real Estate Partner agerade rådgivare åt säljaren.
– Vi hade ett fantastiskt intresse för den här portföljen, vilket vi också förväntade oss givet fastigheternas utomordentliga läge, den starka hyresgästen och det stora intresset för industrifastigheter just nu, säger Olle Håkanson Nobel, partner på Croisette Transactions i Stockholm.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige