Image

Norska bolagen går ihop och gör storsatsning i Sverige

Bolag Betonmast och norska Hære Isachsen-gruppen fusioneras. Efter fusionen kommer bolaget bli ett av de största bygg- och anläggningsföretagen i Norge med över 2 200 anställda och en omsättning för 2017 på omkring nio miljarder norska kronor – nu vill man växa även i Sverige.
Publicerad den 26 Januari 2017
Betonmast och Hære Isachsen-gruppen fusioneras. Bild: Betonmast Hære
Betonmast och Hære Isachsen-gruppen fusioneras.

Betonmast är ett av Norges snabbast växande entreprenadföretag. Koncernen omfattar de flesta större marknader i Sydnorge, från Östfold via Bergen till Trondheim, samt Göteborgsregionen i Sverige. Av koncernens 14 dotterbolag är 13 rena  entreprenad- eller byggmästarföretag, medan ett bolag är verksamt inom fastighetsbranschen. Betonmast har i dag runt 800 anställda och omsatte över 4,3 miljarder norska kronor år 2016.

Hæhre Gruppen har under de senaste 40 åren etablerat sig som en stor och viktig aktör inom väg och anläggning och ligger bakom några av Norges största väg- och anläggningsprojekt de senaste åren. Företaget har idag runt 800 anställda. Hæhre Gruppen omsatte 2,3 miljarder norska kronor under 2016.

Isachsen är en entreprenadkoncern som grundades 1986. Koncernens verksamhet täcker ett flertal områden, med anläggningsdrift som största affärsområde. Isachsen har idag runt 600 anställda och omsatte 1,6 miljarder norska kronor under 2016. Hæhre och Isachsen slog samman sina verksamheter 2015.

Nu fusioneras bolagen till ett. Koncernchefen i Betonmast, Jørgen Evensen, kommer att leda det nya bolaget som kommer att heta Betonmast Hæhre.

– Betonmast och Hæhre Isachsen skapar en av Norges största och mest kompletta entreprenadkoncerner inom bygg, anläggning och projektutveckling. Sammanslagningen är en offensiv satsning som lägger grunden till lönsamhet och fortsatt tillväxt, säger koncernchef Jørgen Evensen.

I samband med fusionen gör det nya bolaget även en ökad satsning mot den svenska marknaden. Betonmast har sedan tidigare en växande verksamhet i Göteborgsregionen och en omsättning på cirka 400 miljoner kronor. Under 2017 vill man utöka såväl antalet medarbetare i Sverige som att etablera sig i fler regioner.

– Fusionen mellan Betonmast och Hæhre skapar mycket goda förutsättningar för oss att öka tillväxttakten samt etablera en anläggningsverksamhet i Sverige. Vi är en stark koncern med en solid norsk ägare och önskar ett starkt lokalt byggfokus i Sverige, infrastrukturen ser vi som en nationell verksamhet, säger Mattias Gustafson, vd för Betonmast Sverige till Byggvärlden.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige