Att etablera sig i Sveriges andra största stad har varit en självklarhet för restaurangkedjan som har en tydlig expansionsplan. Som alltid är tajming, rätt läge och lokal viktigt och nu har alla bitar fallit på plats.
– Egon är en gemytlig familjerestaurang och vi erbjuder något som idag inte riktigt finns i Göteborg. Vi är en restaurang skapad av familjer, för familjer och här finns plats för alla, stora som små. Kvalitet är väldigt viktigt för oss, i allt från mat och meny till service och lokaler. Tillsammans med Balder anpassas nu lokalerna för vår verksamhet och vi ser mycket fram emot öppningen i juni, säger Peter Eriksson Jingryd, etableringsansvarig på Egon Restauranter.
Lokalen är på cirka 650 kvadratmeter fördelat på den publika delen i markplan, ett chambre séparée en våning ner samt personalutrymmen. Restaurangen kommer att ha cirka 200 sittplatser inomhus och planerar för en uteservering med cirka 90 platser.
– Vi är glada att Egon valt att etablera sig hos Balder när de nu kommer till Göteborg. De har ett starkt koncept som med sitt fokus på barnfamiljer kommer att komplettera stadens restaurangutbud mycket bra. Det centrala läget vid Harry Hjörnes plats och torget är perfekt för den här typen av verksamhet och kommer bidra till mer liv och rörelse och ett levande gatuliv, säger Erik Borgkvist, uthyrningschef retail på Balder.
Egon restauranger drivs och ägs av The Norrein Group som har hotell och närmare 50 restauranger. Egon Göteborg blir den fjärde i Sverige och första utanför Stockholmsregionen.
Presenteras av Pattern Geographic
Uthyrning Den lokala aktören ökar på med nya ytor, efterfrågan är så stor att ytterligare kvadratmeter behövs i centrala Göteborg. Vd:n Daniel Carlsson berättar mer om bakgrunden till satsningen, svårigheterna som påverkat konkurrenterna och den förändrade efterfrågan de ser.
Kommentera
När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.