Image
Bild: Axel Ohlsson

Norsk restaurangkedja öppnar hos Balder i Göteborg

Uthyrning När norska Egon Restauranter öppnar sin första restaurang på den svenska västkusten blir det som hyresgäst hos Balder i centrala Göteborg. I lokalen på Östra Larmgatan 16 pågår nu ett aktivt arbete inför öppningen i juni.
Publicerad den 2 Maj 2024

Att etablera sig i Sveriges andra största stad har varit en självklarhet för restaurangkedjan som har en tydlig expansionsplan. Som alltid är tajming, rätt läge och lokal viktigt och nu har alla bitar fallit på plats.

– Egon är en gemytlig familjerestaurang och vi erbjuder något som idag inte riktigt finns i Göteborg. Vi är en restaurang skapad av familjer, för familjer och här finns plats för alla, stora som små. Kvalitet är väldigt viktigt för oss, i allt från mat och meny till service och lokaler. Tillsammans med Balder anpassas nu lokalerna för vår verksamhet och vi ser mycket fram emot öppningen i juni, säger Peter Eriksson Jingryd, etableringsansvarig på Egon Restauranter.

Lokalen är på cirka 650 kvadratmeter fördelat på den publika delen i markplan, ett chambre séparée en våning ner samt personalutrymmen. Restaurangen kommer att ha cirka 200 sittplatser inomhus och planerar för en uteservering med cirka 90 platser.

– Vi är glada att Egon valt att etablera sig hos Balder när de nu kommer till Göteborg. De har ett starkt koncept som med sitt fokus på barnfamiljer kommer att komplettera stadens restaurangutbud mycket bra. Det centrala läget vid Harry Hjörnes plats och torget är perfekt för den här typen av verksamhet och kommer bidra till mer liv och rörelse och ett levande gatuliv, säger Erik Borgkvist, uthyrningschef retail på Balder.

Egon restauranger drivs och ägs av The Norrein Group som har hotell och närmare 50 restauranger. Egon Göteborg blir den fjärde i Sverige och första utanför Stockholmsregionen.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Northvolt backar från fabriksplaner – här är Borlänges största fastighetsägare

Bolag En bomb slog ner i Borlänge under onsdagen. Batteritillverkaren Northvolt skrotar sina planer på att bygga en fabrik i staden och 1 000 jobb uteblir. Samtidigt framkommer det att bolaget vill sälja den 900 000 kvadratmeter stora marken. Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i kommunen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige