Image
Nordika hyr ut 6 100 kvadratmeter i Aura Building i Akalla.
Nordika hyr ut 6 100 kvadratmeter i Aura Building i Akalla. Bild: Nordika

Nordika hyr ut i Akalla

Uthyrning Nordika hyr ut 6 100 kvadratmeter i Aura Building i Akalla.
Publicerad den 30 September 2015
Annons
Image
Nordika hyr ut 6 100 kvadratmeter i Aura Building i Akalla. Bild: Nordika
Nordika hyr ut 6 100 kvadratmeter i Aura Building i Akalla.

För två år sedan inledde Nordika arbetet med att ställa om Aura Building - omfattande 14 000 kvadratmeter - från en kontorsfastighet som under en längre tid haft en hög vakansgrad till att bli en långsiktigt hållbar fastighet med en stabil hyresgäststruktur.

För ett år sedan tecknades det första avtalet i linje med Nordikas strategi med skolaktören Mångården som ingick ett 15-årigt hyresavtal avseende 4 000 kvadratmeter.

Nu har Nordika hyrt ut 4 000 kvadratmeter till seniorboendeaktören Kavat vård på ett långt hyresavtal.

Nordika har även tecknat avtal om förhyrning av ytterligare 2 100 kvadratmeter för skoladministration.

Nu återstår cirka 2 500 kvadratmeter att hyra ut. Nordika för aktiva diskussioner med aktörer inom samma segment.

- Det känns spännande att kunna bidra med ett nytt format för äldreboende och grundskola i en och samma fastighet, där vi tror båda verksamheterna kommer att ha mycket glädje av varandra. Vi känner inte till att något liknande existerar sedan tidigare och tror starkt på kombinationen där båda verksamheterna bidrar till en tryggare tillvaro och en varmare äldrevård, säger Robert Högström, fastighetschef på Nordika.

Catharina Tavakolinia, vd för Kavat vård kommenterar:

- Kavat vård har länge sökt efter större lokaler i syfte att expandera sin persiska verksamhet för äldre. Vi är glada att vi nu kan öppna 54 nya moderna boendeplatser i Akalla. Beräknad inflyttning är hösten 2016.

Kavat vård grundades 2006 och driver flera äldreboenden i Stockholm med olika inriktningar. Förutom persisk inriktning finns även äldreboenden med spansk och arabisk profil. I innerstaden drivs två äldreboenden med hotellkoncept.

Uthyrningarna har genomförts i samarbete med Nordic PM.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Nordic PM på Branschguiden

Vi på Nordic PM är fastighetskonsulter med lång erfarenhet och bred kompetens inom fastighetsbranschen. Vårt tjänsteutbud är huvudsakligen uppdelat i fyra affärsområden:

•Fastighetsförvaltning
•Lokaluthyrning
•Fastighetsutveckling
•Fastighetstransaktioner

Vår organisation genomsyras av entreprenörsanda och våra medarbetare tar initiativ, är ambitiösa och drivs av engagemang, fokus och närvaro.

Vi arbetar lite rakare, mycket enklare och framför allt på plats, eftersom vi är övertygade om att vi uppnår bäst resultat genom ett aktivt arbete i fastigheterna...

Läs mer om Nordic PM på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

"Lågkonjunktur skulle kunna stärka oss"

Bolag Efter en period av stark tillväxt renodlar John Mattson sin fastighetsportfölj för att stärka bolaget ytterligare inför framtiden. För Fastighetssverige berättar vd:n Per Nilsson om hur man parerat de ekonomiska utmaningarna under årets första halva, hur fokus ser ut för resten av året och varför en eventuell lågkonjunktur 2023 faktiskt skulle kunna stärka bolaget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige