Image

Nordic PM får förvaltningsuppdrag åt Union Investment

Bolag Nordic PM har tecknat avtal med det tyska fastighetsbolaget Union Investment om förvaltning av bolagets fastigheter, omfattande drygt 85 000 kvadratmeter, i Arenastaden i Solna och på Vasagatan i Stockholm.
Publicerad den 5 December 2018
Uarda 5 i Arenastaden, Solna. Bild: Nordic PM
Uarda 5 i Arenastaden, Solna.

Det nytecknade avtalet innebär att Nordic PM får ett totalansvar för Union Investments samtliga fastigheter i Stockholmsregionen och kommer att sköta all kommersiell- och teknisk förvaltning, drift, ekonomisk förvaltning och uthyrning för den nya uppdragsgivarens räkning.

Fastigheterna i Solna är belägna i Arenastaden och utgörs av "Vattenfallshuset" Uarda 5 om nära 45 000 kvadratmeter, "Siemenshuset" Uarda 6 om cirka 18 000 kvadratmeter, samt "Svenska spel-huset" Uarda 7 om nära 18 000 kvadratmeter. Fastigheten Sthlm HUB/Uggleborg 14 i Stockholm finns på Vasagatan 12 och omfattar cirka 6 000 kvadratmeter uthyrbar yta.

Det nya uppdraget startar den 1 januari 2019 och Nordic PM har startat processen med att rekrytera en fastighetsförvaltare och två fastighetstekniker som ska bemanna uppdraget.
– Vi är mycket glada över att ha fått förtroendet från Union Investment att förvalta deras intressanta portfölj med dessa framträdande fastigheter i Arenastaden och Stockholms city. Det är väldigt roligt att vi ges denna förträffliga möjlighet att expandera, och vi ser fram emot att starta vårt arbete med fastigheterna tillsammans med våra nya kollegor, säger Jeanette Öhrn, vice vd för Nordic PM.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Nordic PM på Branschguiden

Vi på Nordic PM är fastighetskonsulter med lång erfarenhet och bred kompetens inom fastighetsbranschen. Vårt tjänsteutbud är huvudsakligen uppdelat i fyra affärsområden:

•Fastighetsförvaltning
•Lokaluthyrning
•Fastighetsutveckling
•Fastighetstransaktioner

Vår organisation genomsyras av entreprenörsanda och våra medarbetare tar initiativ, är ambitiösa och drivs av engagemang, fokus och närvaro.

Vi arbetar lite rakare, mycket enklare och framför allt på plats, eftersom vi är övertygade om att vi uppnår bäst resultat genom ett aktivt arbete i fastigheterna...

Läs mer om Nordic PM på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

"Lågkonjunktur skulle kunna stärka oss"

Bolag Efter en period av stark tillväxt renodlar John Mattson sin fastighetsportfölj för att stärka bolaget ytterligare inför framtiden. För Fastighetssverige berättar vd:n Per Nilsson om hur man parerat de ekonomiska utmaningarna under årets första halva, hur fokus ser ut för resten av året och varför en eventuell lågkonjunktur 2023 faktiskt skulle kunna stärka bolaget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige