Image
Nordic PM får förvalta Citycons svenska centrumbestånd.
Nordic PM får förvalta Citycons svenska centrumbestånd. Bild: Citycon

Nordic PM får förvalta Citycons svenska bestånd

Bolag Nordic PM tecknar ett treårigt förvaltningsavtal med Citycon. Avtalet avser samtliga fastigheter i Citycons centrumbestånd i Sverige, totalt sex köpcentrum i Stockholm och Göteborg.
Publicerad den 16 September 2021

Från och med första november 2021 får Nordic PM i uppdrag att förvalta sex centrumfastigheter om totalt 307 000 kvadratmeter åt Citycon, en av Sveriges största retailägare med stark position inom förvaltning och utveckling av centrummiljöer.

I beståndet ingår Kista Galleria, Liljeholmstorget Galleria, Åkersberga centrum, Jakobsberg Centrum, Mölndal Galleria och Stenungstorg Centrum.
– Vi är otroligt glada över möjligheten att få erbjuda våra tjänster till en så stark aktör inom branschen. Det går helt i linje med vår vision om att vara en naturlig del av fastighetsägarens kärnverksamhet. Vårt fokus kommer att ligga på tekniken och tillsammans med Citycon utveckla fastigheterna för att optimera deras driftnetton, säger vd Jeanette Öhrn.

Det treåriga förvaltningsavtalet omfattar tillsyn, skötsel och avhjälpande underhåll samt viss administration. I samband med det nya uppdraget anställs Andreas Lindström som driftschef hos Nordic PM. Dessutom genomförs en verksamhetsövergång av Citycons befintliga driftsorganisation om åtta medarbetare.

– Tillsammans med våra hyresgäster och andra partners skapar vi centrummiljöer, som möter kundernas dagliga köpbehov, och till och med hela stadsdelar. Genom att låta Nordic PM med sin kompetens ta över driften av våra fastigheter kan vi utveckla den ytterligare. De personer från oss som följer med kommer till ett företag fokuserat på just deras eget expertområde och har ett starkt track record både när det gäller driften och utveckling av sina medarbetare, säger Peter Brodd, affärsområdeschef på Citycon.

Börsnoterade Fastator är största ägare i Nordic PM.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Samfastigheter-toppen: "SBB:s fall präglar fortfarande mycket av segmentet"

Bolag Hur ser möjligheter till investeringar och nya projekt inom LSS-boenden ut idag? Vad krävs för att investeringsviljan ska vakna igen? Poyan Katebi, vd för Samfastigheter, menar att läget är betydligt bättre nu än för bara sex månader sedan, men att storbankerna fortfarande ser risker som kanske inte finns. – Det är bättre dialoger nu, det känns som att vi skulle kunna komma i gång, men hel branschen har fortfarande som en blöt filt över sig, säger Poyan Katebi.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige