Image

NLP anlitar Fasticon

AFFÄRER Northern Logistic Property ASA (NLP) har slutit avtal med YIT om förvaltning av en portfölj om cirka 270000 kvadratmeter högteknologiska logistikfastigheter.
Publicerad den 11 Januari 2008

I uppdraget ingår även den danska transportkoncernen DSV:s huvudkontor i Bröndby, Danmark. Uppdraget avser en del av NLP:s totala bestånd, som är inriktat på logistikfastigheter i norra Europa.

För att kvalitetssäkra entreprenaden har NLP anlitat Fasticon såväl i upphandlingen som i det fortsatta samarbetet med YIT, där Fasticon får rollen som Förvaltningskoordinator. I korthet innebär det att Fasticon agerar länk mellan beställare och entreprenör i syfte att effektivisera kommunikationen och därmed resultatet.

Christian Berglund är Asset Manager för NLP:
- Fasticon har varit en professionell samarbetspartner i upphandlingen och vi är nöjda med resultatet och valet av YIT, som vi betraktar som en stark partner. Vi ser fram emot ett lika gott samarbete i genomförandet och i koordineringen av förvaltningsuppdraget.

Thomas Angström, affärsområdeschef för YIT:s fastighetsförvaltning säger:
- Den här typen av uppdrag, det vill säga Technical Management, är tillsammans med Asset Management i linje med vår affärsidé och vi ser fram emot att utvecklas tillsammans med NLP. Vi har samarbetat med Fasticon i tidigare uppdrag och vet av erfarenhet att rollen som koordinator fyller en viktig funktion.

Roger Bengtsson är uppdragsansvarig och regionchef på Fasticon i Öresundsregionen.
- Vi är stolta över att ha fått förtroendet att ansvara för upphandlingen och över att få utgöra ett stöd i det fortsatta arbetet.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Flyttar in i centralt pangläge – tar över efter amerikanska jätten

Uthyrning Under våren stängde Pizza Hut en av sina två Göteborgs-restauranger, centralt belägen i Sigillets fastighet i korsningen Kungsgatan-Västra Hamngatan inom CBD. Nu har en populär koncept-aktör huggit på den vakanta lokalen och kommer att slå upp portarna i höst. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige