Image
Robert Vangstad.
Robert Vangstad. Bild: Nils Vangstad.

Nischer föreslås få markanvising för cirka 100 lägenheter i Avesta

Bolag Miljö- och byggförvaltningen i Avesta kommun fått i uppdrag att, i samarbete med Nischer Properties, ta fram ett förslag på markanvisningsavtal som kräver ett slutgiltigt godkännande i kommunstyrelsen för att därefter kunna vinna laga kraft.
Publicerad den 5 Oktober 2021

2015 beslutade Axel och Margaret Ax:son Johnsons stiftelse att donera en så kallad "visionär stadsplan" till Avesta Kommun. Planens syfte är att förtäta centrum, skapa mer liv och rörelse och därmed gynna centrumhandeln. Nischer har visat skisser och lösningar för hur busstorget i centrala Avesta skulle kunna bebyggas med cirka 100 bostäder vilket tilltalade stadshuset varpå beslut fattades att gå vidare med Nischer.
– Verkligen glädjande att Avesta kommun tilltalas av Nischers förslag och lösningar för stadsdelen. Vi ser stor potential i Avesta med eller utan Googles etablering på orten. Detta är vårt första projekt i Dalarna och vi ser fram emot att få till flera så att vi kan fortsätta att bygga upp vårt bostadsbestånd i regionen" förklarar Robert Vangstad, vd Nischer Properties.

Markanvisningen behöver ett slutgiltigt godkännande i kommunstyrelsen för att därefter kunna vinna laga kraft.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige