Image

Newsecs Sverigechef lämnar – ersättaren klar

Bolag Newsecs chef för den svenska rådgivningsverksamheten Bert-Ove Johansson lämnar bolaget efter tre år. Hans ersättare blir Max Barclay.
Publicerad den 15 April 2013
Max Barclay. Bild: Newsec
Max Barclay. Bert-Ove Johansson. Bild: Newsec
Bert-Ove Johansson. Henrik Granström. Bild: Newsec
Henrik Granström.

Som ett resultat av att Newsec byter inriktning till att fokusera på något mindre affärer, från 500 miljoner kronor och neråt, lämnar Bert- Ove Johansson bolaget.

Han ersätts av Max Barclay, som de senaste åren jobbat med bolagets expansion i Norden och Baltikum. Han har det senaste året även jobbat på den svenska marknaden.

- Jag är stolt över att få driva och vidareutveckla hela den svenska rådgivningsverksamheten samt att ta en aktiv roll i arbetet för fortsatt koordinering av vår affär i hela norra Europa, säger Max Barclay, tillträdande chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet.

- Max Barclay har lång erfarenhet och ett brett nationellt samt internationellt kontaktnät inom fastighetsbranschen. Det är viktiga faktorer i vår ambition att kontinuerligt skapa mervärde åt våra kunder samtidigt som det stärker Newsec, säger Newsecs vd Henrik Granström.

I samband med det ändrade fokuset avregistrerar sig Newsec som värdepappersbolag hos Finansinspektionen, vilket medför kostnadsbesparingar och en högre intern effektivitet.

- Det senaste året har vi skapat ett unikt nätverk via egen verksamhet i kombination med nationella varumärkessamarbeten samt som partner till BNP Paribas Real Estate på den globala arenan. Plattformen är lagd och med vårt nya fokus är det efter tre år på Newsec dags att ta nästa steg, säger Bert-Ove Johansson.

Newsec har redan i dag en stark ställning i segmentet under 500 miljoner kronor där man nu kraftsamlar. Man har också ett nätverk via egen organisation och samarbeten. Segmentet svarar för närmare hälften av värdet, och över 90 procent av antalet affärer, på den svenska transaktionsmarknaden.

- Vi är redan starka men ska bli bäst i klassen i det här segmentet, säger Max Barclay.

Bert-Ove Johansson kommer att kvarstå i bolaget i en rådgivande roll tills ett antal pågående större kundprojekt är levererade.

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Lämnade Colliers – startar nytt konsultbolag

Bolag Under våren lämnade Philip Kouvatsis Colliers för att ge sig in i en ny satsning. Nu är han tillbaka med egna bolaget Delta Real Estate Consulting. För Fastighetssverige berättar han om bolaget, vilken typ av affärer han vill ägna sig åt, vilka marknader han ser sig verka på, bolagets framtidsplaner och om hur det är att göra affärer i nuvarande transaktionsklimat.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige