Image

Enblads vision för Newsec

Bolag Patrik Enblad har nu varit koncernchef för Newsec i ett år. Under hösten har han lett ett visionsarbete som mynnat ut i en målsättning; omsättningen ska i princip fördubblas på fem år.
Publicerad den 10 Januari 2011
Patrik Enblad. Bild: David Schmidt. Bild: David Schmidt
Patrik Enblad. Bild: David Schmidt.

Omsättningen hos Newsec, Nordens största fastighetskonsult, ligger i dag på 575 miljoner kronor. Målet är att nå en miljard kronor i omsättning på fem år.

- Vi har satt upp den här visionen för att vi kan! Det finns ingen annan som har en position som vi har på marknaden i Norden och Baltikum, säger Patrik Enblad till Fastighetssverige.

Målet nås om omsättningen ökar med 11,8 procent per år de närmaste fem åren.

- Det kan ske genom organisk tillväxt, vilket innebär att vi har ett rekryteringsbehov framöver, men också via geografisk expansion och förvärv. Vi ska utveckla och verkligen bli det vi säger att vi är, ”The full service property house”.

Inom vilka områden ser du störst utvecklingsmöjligheter?

- Vi ska nöta och bli lite bättre, lite effektivare inom alla områden. Men vad vi i högre utsträckning bör arbeta med är rådgivning som ger ett påvisbart mervärde till våra kunder, betalningsviljan är ju större när man kan göra det. Sedan är det ingen hemlighet att vi, relativt sett, tidigare har varit mindre bra på transaktioner än inom många andra grenar vi sysslar med. Bert-Ove Johansson, tidigare Skanska, är ny transaktionschef sedan augusti och vi stärker steg för steg vår position inom detta område.

En annan del av visionen är att Newsec ska vara och uppfattas mer som en koncern än som flera fristående bolag.

Relaterade artiklar

Ämnen

Newsec på Branschguiden

Newsec – The Full Service Property House in Northern Europe – erbjuder fastighetsägare, investerare och lokalanvändare ett helhetsutbud av tjänster inom rådgivning och förvaltning.

Newsec grundades 1994 och är idag ett partnerägt bolag med ca 2500 medarbetare fördelade på samtliga sju marknader i Norden och Baltikum. Tack vare stora volymer, lokal närvaro och bredd och djup inom många olika verksamhetsområden har Newsec unik kunskap om fastighetsmarknaden i norra Europa.

Sedan 2001 har Newsec två gånger per år gett ut Newsec Property Outlook, en översiktlig och kost...

Läs mer om Newsec på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Riksbankens dystra analys av fastighetssektorn

Ekonomi/Finansiering I sin senaste finansiella stabilitetsrapport som presenterades under tisdagen målar Riksbanken upp en potentiellt dyster framtid för fastighetsbolagen, där de svenska bankernas stora och ökande utlåning till kommersiella fastighetsföretag utgör en betydande sårbarhet för bolagen och det finansiella systemet. Fastighetssverige har gått igenom rapporten och hittar en sammantaget negativ analys av fastighetssektorn som pekas ut som särskilt känslig för stigande räntor.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige