Image

Enblads vision för Newsec

Bolag Patrik Enblad har nu varit koncernchef för Newsec i ett år. Under hösten har han lett ett visionsarbete som mynnat ut i en målsättning; omsättningen ska i princip fördubblas på fem år.
Publicerad den 10 Januari 2011
Patrik Enblad. Bild: David Schmidt. Bild: David Schmidt
Patrik Enblad. Bild: David Schmidt.

Omsättningen hos Newsec, Nordens största fastighetskonsult, ligger i dag på 575 miljoner kronor. Målet är att nå en miljard kronor i omsättning på fem år.

- Vi har satt upp den här visionen för att vi kan! Det finns ingen annan som har en position som vi har på marknaden i Norden och Baltikum, säger Patrik Enblad till Fastighetssverige.

Målet nås om omsättningen ökar med 11,8 procent per år de närmaste fem åren.

- Det kan ske genom organisk tillväxt, vilket innebär att vi har ett rekryteringsbehov framöver, men också via geografisk expansion och förvärv. Vi ska utveckla och verkligen bli det vi säger att vi är, ”The full service property house”.

Inom vilka områden ser du störst utvecklingsmöjligheter?

- Vi ska nöta och bli lite bättre, lite effektivare inom alla områden. Men vad vi i högre utsträckning bör arbeta med är rådgivning som ger ett påvisbart mervärde till våra kunder, betalningsviljan är ju större när man kan göra det. Sedan är det ingen hemlighet att vi, relativt sett, tidigare har varit mindre bra på transaktioner än inom många andra grenar vi sysslar med. Bert-Ove Johansson, tidigare Skanska, är ny transaktionschef sedan augusti och vi stärker steg för steg vår position inom detta område.

En annan del av visionen är att Newsec ska vara och uppfattas mer som en koncern än som flera fristående bolag.

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Exklusivt med globala investeraren: Här kommer de satsa krutet framöver

Bolag Fastighetssverige har fått en exklusiv intervju med två företrädare för Nuveen Real Estate, en av världens största fastighetsförvaltare och investerare. Den europeiska fastighetschefen Randy Giraldo berättar om investerarens strategi på marknaden och det stora fokuset det kommande decenniet, medan den nordiska transaktionschefen Oscar Maltesen kommenterar synen på svenska fastigheter, de mest intressanta segmenten och prisjusteringen de väntar på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige