Image

Newsec köper loss norskt förvaltningsbolag

Bolag Newsec har köpt resterande 49 procent av aktierna i First Newsec Asset Management, som grundades 2010 genom ett joint venture mellan First Securities och Newsec.
Publicerad den 17 Augusti 2012
Björn Lindeborg. Bild: Newsec. Bild: Newsec
Björn Lindeborg. Bild: Newsec.

Säljare är First Securities, ett helägt dotterbolag till Swedbank.

Bolaget – som förvaltar omkring 350 000 kvadratmeter, främst i Norge, men även i Baltikum och omsätter 20 miljoner kronor – byter nu namn till Newsec Asset Management AS.

- Med det nu helägda bolaget som plattform samt support från vår norska rådgivningsverksamhet har vi som ambition att växa rejält i Norge framöver. Det finns stora synergier med vår övriga förvaltningsverksamhet som kommer att skapa mervärde för våra kunder framöver, säger Björn Lindeborg, vd för Newsec Asset Management.

Newsec Asset Management förvaltar totalt över 1 000 fastigheter med en yta omkring 9,5 miljoner kvadratmeter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige