Image

Nevotex investerar tungt i sina fastigheter

Bolag Nevotex investerar tungt i sina fastigheter i Nässjö. - Vi ska både förnya och bygga ut våra lokaler vilket kommer att effektivisera verksamheten och göra det möjligt för oss att nå våra tillväxtmål, säger Tommy Grahn, vd för Nevotex.
Publicerad den 7 December 2017
Så här kommer Nevotex nya huvudentré att se ut på Brogatan 12 i Nässjö. Bild: BSV Arkitekter & Ingenjörer
Så här kommer Nevotex nya huvudentré att se ut på Brogatan 12 i Nässjö.

Nevotex kommer att renovera 7500 kvadratmeter och bygga ut med 2900 kvadratmeter. Kontoren, som idag ligger på andra våningen, ska flyttas till första våningen. Samtidigt ska kontorsdelen på andra våningen renoveras för att sedan hyras ut till andra företag. Huvudentrén, som idag vetter ut mot järnvägsbron vid Brogatan, ska flyttas till samma sida som parkeringsplatserna.
– Idag har vi vårt showroom i en annan fastighet bredvid, men med denna ombyggnation kommer showroomet att vara en del av vår nya entré och våra säljare kommer att ha sina kontor i anslutning till det, säger Tommy Grahn.
Vidare ska man riva stora delar av befintliga lokaler och bygga ihop lagret som idag ligger i två olika fastigheter. Man kommer även investera i packningsmaskiner och införa plocktorg, vilket kommer att effektivisera flödet.
– Idag har vi mycket gångtid fram och tillbaka till olika avdelningar för att hämta varor. Med plocktorg kommer alla frekventa varor att vara inom 5 till 10 meters håll för personalen, säger han.

Man kommer också att bygga fler personalutrymmen med möjlighet för trivsel, träning och gemenskap, bland annat en lounge och ett träningsutrymme med bastu och omklädningsrum.
– Det är oerhört viktigt att personalen trivs på en arbetsplats och att kunna erbjuda sina medarbetare bra personalutrymmen är en del i att skapa den trivseln. Idag är vi 38 personer som jobbar i Nässjö och den här tillväxten som vi står inför kommer att skapa nya arbetstillfällen inom hela företaget, säger Tommy Grahn.

I samband med byggnationen tittar man på möjligheten att investera i solenergi.
– Vi har planer på att täcka 400 kvadratmeter tak med solceller. Det skulle innebära att vi blir helt egenförsörjande när det gäller vår förbrukningsel. Så det är ett jättespännande projekt det här, säger Tommy Grahn.

Nevotex räknar med en byggstart i april 2018 och hoppas på att vara klara ett år senare.
– Vi kommer att bygga i etapper då verksamheten måste fungera som vanligt under byggtiden, säger Tommy Grahn.

Tommy understryker att det är tack vare personalen som man har kunnat nå sina tillväxtmål.
– Vi har under en längre tid jobbat med vår teamutveckling där vi har tagit fram vår värdegrund och våra värdeord att en ”Nevotexare” ska vara professionell, innovativ och engagerad, vilket vi också är och det är därför vi har kunnat ha den tillväxt som vi har. Utan vår kompetenta och duktiga personal hade vi inte kommit så här långt, avslutar han.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Johan Skoglund: "Bankerna är lite mer njugga nu"

Bolag JM har lämnat in sin delårsrapport för första kvartalet 2024 och det är en ganska belåten Johan Skoglund som möter pressen i sin allra sista presentation som vd och koncernchef för bolaget. För även om finansieringsbyxorna har krympt lite de senaste åren och intäkterna på riksnivå har minskat så går bolagets försäljning upp med 60 procent mot föregående års rapport. – Vi planerar att starta fler bostäder i år än vi gjorde 2023, säger den avgående vd:n och koncernchefen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige